6 måder at køle hunden ned i sommervarmen

Sommeren er over os, og med de dejlige lange dage og lyse nætter kommer også varmen. De fleste af os nyder det i fulde drag, men det er ikke altid vores firbenede venner er ligeså begejstrede. Vores hunde kan desværre ikke bare smide trøjen eller tage en luftig kjole på, så man må ty til andre metoder for at hjælpe ens bedste ven.

Derfor har vi i dette blogindlæg samlet 6 konkrete metoder, du kan bruge til at køle din hund ned i sommervarmen.

1. Lad hunden bade ved strand og sø

Tre hunde af racen Landseer sidder ved en sø iført Siccaro Supreme Pro tørredækkener


Når sommeren bringer varmen med sig, søger de fleste af os helt naturligt mod strand og sø. En dukkert i vandet er en god og effektiv måde at køle ned på – og det gælder også for vores hunde! Husk dog på, at ikke alle strande tillader hunde i sommerperioden. Derfor kan det være en fordel at søge afsides liggende strande eller tage en morgen– og aftendukkert, når stranden er knap så befolket.

Efter en tur i vandet kan du hurtigt og effektivt tørre hunden med et tørredækken, når I kommer hjem. Så slipper du for at få våde beskidte gulve, reducerer lugten af våd hund i hjemmet, samt mindsker risikoen for, at din hund bliver ramt af hotspot, som ofte kommer i et vådt og fugtigt miljø.

2. Hav et badebassin klar i haven

Som et alternativ til stranden kan man jo også nyde sommeren i egen have. Men mens du ligger og slikker sol, så sørg for at hunden kan have et skyggefuldt sted at ligge, og at den har adgang til koldt vand at drikke. Du kan også med fordel sætte et lille badebassin op i haven, som hunden kan køle sig i. Hvis du har en hund som er udstyret med rigtig meget pels, eksempelvis en husky eller alaskan malamute, så kan du også supplere badebassinet med isterninger for en ekstra kølig liggeplads.

3. Giv hunden frosne snacks

Sommertid er istid. Der er ikke noget bedre end at køle ned i sommervarmen med en lækker is – og hvorfor snyde din hund for en dejlig frossen snack? Mens du køler ned med en is, kan du give din hund en lækker og sund snack, som du på forhånd har frosset. Brug en isterningebakke eller en form til pop-op is og fyld dem med eksempelvis frugt og neutral yoghurt, som du blender sammen til en masse. Du kan også bruge små kødstykker eller hundefoder, som du fryser ned, men husk ikke at overfodre din hund med snacks. De frosne snacks er også en smart måde at få mere væske i din hund om sommeren.

Hvis du er i tvivl om, hvilke fødevarer din hund overhovedet kan tåle og ikke kan tåle at spise, så kan du læse mere i vores blogpost ‘Hvad kan hunde ikke tåle at spise’

4. Brug et tørredækken til at køle hunden med


En hund, der hviler i skyggen iført et Siccaro Supreme Pro tørredækken, der bruges som køledækken på en varm sommerdag


Hvis din hund har brug for at køle ned i en fart, så kan vores tørredækkener faktisk også bruges ret effektivt. Udover at tørre kan dækkenerne nemlig bruges i våd tilstand til at køle hunden med. Da tørredækkenerne har så effektiv en sugeevne, kan de holde på en hel del vand og virke som en kold klud, der dækker hele hundens krop. Du gennembløder blot dækkenet i koldt vand og sætter det på hunden i ca. en halv time. Lad det dog ikke sidde på for længe, da det kan blive varmt at have på efter at vandet er fordampet.

Se en trin for trin guide og video om at køle hunden med Siccaro dækkenet her.

5. Tag altid vand med på gåturen – både til dig og til hunden

Hunden skal ud i al slags vejr, men i den hede sommervarme kan det godt blive en besværlig og ubehagelig affære. Sørg derfor altid for at have godt med vand med til din hund, når I går tur. Medbring en lille skål eller anden beholder og en flaske med vand til dig og en til hunden. Planlæg også gerne gåturene, så I kommer til at gå i skyggefulde områder eller kommer forbi strand eller sø, hvor hunden kan bade.

To hunde af racen Border Collie der sidder ved en sø iført Siccaro Supreme Pro tørredækkener


6. Brug en kølemåtte til hunden

For ekstra afkøling kan du også investere i en kølemåtte til hunde, som din hund kan ligge sig på. De indeholder oftest en afkølende gel eller vand og kan bruges både ude i haven eller på tur i bilen. Nogle måtter afkøler af sig selv, mens andre skal en tur i køleskabet først.

Vi håber, du kunne bruge de her 6 tips til at køle hunden ned i sommervarmen. Hvis du er nysgerrig på, hvad du ellers kan bruge en tørredragt til om sommeren, så læs mere her. Hvis du skal på ferie med din hund, så læs vores gode råd og tjekliste til rejsen her.

Shop now