Sådan rejser du med din hest – og beskytter den under transporten

At rejse med heste, enten fordi det er nødvendigt med et besøg hos dyrelægen eller hestehospitalet, eller blot for fornøjelsens skyld til konkurrencer eller ferie, kan være ret besværligt. Det vigtigste er, at hesten ankommer i samme form og tilstand, som da den forlod stalden. Derfor er det vigtigt at sørge for den rette beskyttelse til din hest under transporten.Men hvordan beskytter du hesten under transport?


Vi har samlet den basale viden omkring, hvad din hest bør være udstyret med for at sikre beskyttelse fra ben til hale.


Sådan beskytter du hestens ben


Der er mange typer af transportgamacher, som du kan købe. Der er høje gamacher, som når op til over knæene, mindre gamacher som stopper lige under knæet, bandager af forskellig art og listen fortsætter.

Ikke alle heste, specielt ikke de unge, tolererer at have de høje gamacher på – trods de har brug for god beskyttelse under køreturen. Det er her de mindre gamacher kommer ind i billedet, som en super god løsning. De fleste heste, som ikke bryder sig om de høje gamacher, har det med at acceptere dem, som går under knæet, da deres mobilitet ikke hindres.

Vores Sahara multifunktionelle tørregamacher er et oplagt valg af gamacher til transport, da de ikke kun beskytter de følsomme sener, men også tørrer hestens ben, hvis de er våde efter træning eller efter vask. Hvis hesten har tilbøjelighed til at træde på sine egne hove, er det måske værd at investere i overreach gamacher for ekstra beskyttelse. Dette kan også hjælpe med at holde hestens sko på.Ung kvinde giver sin hest Siccaro Sahara multifunktionelle tørregamacher på benene
Sådan beskytter du hestens krop


Et tæppe eller et let dækken kan være værd at investere i, hvis du har planer om at rejse med din hest i længere tid. Heste, som virkelig fylder pladsen ud i traileren eller heste som ikke specielt bryder sig om at stå derinde, har en tendens til at læne sig op ad og presse mod væggene. Med konstant friktion og pres på hesten, kan pelsen tage skade og miste glans, hvilket vi jo gerne vil undgå.

En smart løsning på dette er at investere i et dækken til hesten. Vores eget svedtransportende Cocoon bambus fleecedækken er et godt bud. Dækkenet er let, åndbart og svedtransportende, hvilket gør det perfekt til brug efter træning. Det er desuden lavet med bambusfibre, som har naturlige antibakterielle egenskaber.

 Ung kvinde står med sin hest, der er klædt i Siccaro Cocoon sveddækken i bambusfarve, samt Siccaro Sahara multifunktionelle tørregamacher på benene


Sådan beskytter du hestens hale


Som nævnt tidligere, så er det ikke alle heste, der er lige begejstrede for at skulle gå ind i en trailer og stå der i lang tid, imens der køres. De heste, som presser sig op mod væggene eller pælene risikerer også at skade deres hale. Haleroden er særligt sårbar, så hvis du har en hest, der er lidt rastløs eller humørsyg i traileren, er det måske værd at få fat i en halepose.

Vi har vores egen Wrapido, som ikke kun er en halepose til hverdagsbrug og god til beskyttelse i stalden og under transporten, men som desuden er specielt udviklet til at tørre halen og holde den fri fra at filtre, mens den tørrer. Du fastgør Wrapido tæt ved roden, putter halen i, twister posen med halen i rundt og lukker med velcro-stroppen. Nemt og effektivt! En mand tørrer sin hests våde hale med Siccaro Wrapido hestehale tørreposen

Shop now