Historien bag Siccaro – hvordan kommer man til at lave tørredækkener til hunde?

Lissen Marschall founder af Siccaro på en bænk med fem golden retriever hunde i tørredækkener

Vores grundlægger, Lissen Marschall, har altid været glad for dyr, og især hunde og heste har haft en særlig plads i hendes liv. I 2013 kom hunden Luna i familien, en ægte vandglad hund med en tyk krøllet pels og en stor trang til at kaste sig i Sorø Sø, hver gang turen gik der forbi. Ideen om at lave tørredragter til hunde kom til at starte med fra et helt andet projekt, som intet havde med hunde at gøre. Lissen havde på det tidspunkt et samarbejde med en førende engelsk frisørkæde, som søgte en ny innovativ måde at tørre hår på, som var hurtigere og mere effektiv end det konventionelle håndklæde eller mikrofiberstof. Efter halvandet års udvikling ramte de plet på opskriften og et nyt superopsugende materiale var født.

Lissen fortalte om opdagelsen til en af sine venner, der endte med at låne et par meter af materialet, som hun ville bruge til at tørre sine kongepudler efter bad. Det fungerede over alt forventning. Faktisk så fantastisk, at ideen om at konstruere en dragt, som hunden kunne have på og gå med, fik tændt en ild i Lissen, der straks gik i gang med at udvikle videre.

Nu blev det Lunas tur til at være “forsøgskanin” – eller forsøgshund – og Lissen opdagede til sin store glæde, at det nye materiale ikke blot tørrede Luna på et kvarter, men også reducerede den karakteristiske lugt af våd hund så meget, at den var nær forsvundet.

I 2014 var den første Siccaro tørredragt, SupremePro, klar til at blive lanceret på en jagtmesse i april. Jægerne var de første kunder til at tage imod det nye produkt. De opdagede nemlig med det samme de praktiske og sundhedsmæssige goder, det har for deres arbejdshunde, især om vinteren, at blive tørre og varme hurtigt og effektivt.

Derefter indgik Siccaro aftaler med både det danske politi og forsvaret, som også fandt dækkenerne utroligt effektive og brugbare som redskab i deres arbejde med hundene. 

Med så fantastisk en støtte bag sig voksede Siccaro stødt. Vores mission om at hjælpe hundeejere til en nemmere hverdag med hund og styrke hundens sundhed og velvære blev grundlagt. Vi begyndte i Danmark, men strakte os snart ud over landets grænser og har i dag forhandlere i over 22 lande verden over.

Vi sidder til daglig i den lille sjællandske by Sorø. Herfra arbejder vi ihærdigt på at udbrede kendskabet til den bedste tørreløsning, samt udvikle på vores eksisterende produkter og skabe nye, efterhånden som vi hører om vores kunders ønsker.

Men trods vi er et lille team, står vi aldrig alene. Vi har et helt hold af dedikerede ambassadører og forhandlere i ryggen, som altid er klar på at give en hjælpende hånd med. De deler vores store passion for hunde og gør os klogere på, hvordan vi bedst muligt styrker sundheden og velværet for vores dyr med de mest funktionelle produkter, som netop passer ind i deres hverdag.

Et lille team af hundemennesker

Siccaro ledes af et lille og tætknyttet hold af dedikerede hundemennesker. Vi enten har eller har haft hunde i vores liv og ved, hvor meget båndet mellem ejer og hund betyder. Hundene Luna og Harry kommer derfor også ofte med på kontoret og liver hverdagen op med deres smittende glæde og logrende haler.

Med en beliggenhed i Sorø, nær ved både skov og sø, har vi også altid rig mulighed for både at teste vores produkter i action og tage smukke billeder og video. Et par gange om året inviterer vi desuden udvalgte kunder til foto- og testdage, så vi altid er sikre på, at vores produkter lever op til jeres forventninger og behov.

Fire hunde i Siccaro tørredragter på en bro ved Sorø sø

Vores værdier

Hos Siccaro stræber vi efter altid at styrke velværet og komforten hos både hund og ejer. Vi bruger ikke tid på at lave produkter, vi ikke selv tror på. Derfor kommer vi kun ud med innovative og gennemtænkte produkter, som man ikke nemt finder alle andre steder.

Bæredygtighed er vigtigt for os. Vi forsøger altid så vidt muligt at finde de mest klimavenlige løsninger i stedet for at springe over, hvor gærdet er lavest, med de billigste. Eksempelvis bruger vi netop bambus i vores tørredækkener, hvilket har flere fordele overfor andre materialer så som bomuld eller mikrofiber. Vi benytter genanvendt plastik fra plastflasker til den indre 3D-kerne i vores tørremåtter, samt det regenererede Econyl til vores halsbånd og hundesnore, hvilket er genanvendt materiale lavet fra bl.a. kasserede fiskenet opsamlet fra verdenshavene. Og sidst men ikke mindst, så er vores produkter af høj kvalitet og holder i mange år.

Siccaro Sealines hundesnor

Udover selve ansvarligheden for produkterne, sætter vi også ansvarligheden for vores medarbejdere og samarbejdspartnere højt. Vi har derfor valgt at have vores produktion i EU under ordnede forhold og sætter stor pris på de dygtige medarbejdere på systuen i Letland.

Produktionsprocessen – fra idé til nyt produkt på hylden

Når vi skaber et nyt produkt, spirer idéen fra en tanke eller et behov hos os eller vores kunder. Derefter går vi i gang med at researche, om der er et marked for produktet, om det findes allerede eller ej, og hvad vi kan gøre, som andre endnu ikke har gjort.

Eksempelvis er vores bambusviskose helt unik, da ingen andre bruger samme blanding og konstruktion som vi gør i vores Wet2Dry-teknologi. Det er netop denne specielle bambusviskose som gør, at vores tørredækkener er så fantastiske til at absorbere vand og samtidig fjerner lugten af våd hund. Et andet eksempel er vores Recovery fleecedækken, som holder på hundens egen varme i stedet for at være tyk som en sweater og hæmmer således ikke hundens bevægefrihed. Det nyeste skud på stammen er vores regnjakke Rainforce, der netop har samme fleece på indersiden, som holder hunden lun uden at skabe den der klamme fugtighed, der ellers nemt kan opstå i regntøj.

Når vi har design og materialer klar, samles det hele i Letland, hvor vores dygtige systue med ferme hænder får tryllet Siccaro dækkenerne frem. De sender os altid samples og demoversioner af de nye produkter før launch, så vi kan teste dem af og tilpasse designet sammen med vores dedikerede danske kunder, inden vi rigtigt går i luften.

Vores autoriserede Siccaro forhandlere

Vi har flere forhandlere landet over. Her kan du se listen over vores tætteste samarbejdspartnere på det danske marked. De har modtaget produkttræning og har et godt udvalg af Siccaro produkterne.

Brasholt jagt, 9800 Hjørring

Brogaarden, 2970 Hørsholm

Camillas dyrecenter, 7600 Struer

Gadekrydset, 2770 Kastrup

Hubertushuset, 4100 Ringsted

Klausen Import, 4600 Køge

K. O. Skov, 7441 Bording

Kunstladen på Fanø

Luksushund - luksushund.dk

Mertz Jagt og Fritid, 4800 Nykøbing Falster

Odense Jagt og Fritid, 5250 Odense

Turhunden, 4320 Lejre

 

Første Siccaro tørredækken kom på markedet

Vi deltog i Løvens hule

Vi startede onlinesalget på den danske webshop

Lancering af en række nye tørredækkener

med optimeret design og nye funktioner baseret på kundefeedback

Sealines hundesnoren

Vi lancerede en serie af smukke, holdbare og 100% genanvendt og genanvendelige hundesnore og halsbånd.

Vi kom ud med en beskyttende vest

til den aktive jagthund både på land og i vand

Vi tackler regnen på ny

med vores Rainforce regnjakke til hunden – kommer oktober 2023!