4 måder at bruge hundens tørredragt og måtte om sommeren

Det er ikke kun i efterårets rusk og regn, at en tørredragt og tørremåtte til hunden er til stor hjælp. For selvom det ikke regner, så er der rig mulighed for, at hunden bliver våd – hvad end det er for at afkøle hunden, vaske pelsen efter den er blevet beskidt eller bare ganske enkelt, fordi det er sjovt!

Derfor har vi her samlet 4 situationer, hvor du med fordel kan benytte hundens tørredragt og måtte om sommeren.

1. Når tørredragten bruges til nedkøling af hunden i varmt vejr

Siccaro tørredragterne bruges hovedsageligt til – ja, du har gættet det – at tørre våde hunde med. Det kan være efter et regnskyl på gåturen, et bad derhjemme eller en svømmetur ved stranden. Men vores dækkener har faktisk en anden funktion oveni. De kan nemlig bruges til at afkøle hunden, når det er varmt. Den idé stammer faktisk fra nogle af vores første kunder fra IWT landsholdet, som i 2015 fandt på at gøre tørredækkenet vådt, før de puttede det på deres hunde.

Måden det fungerer på, er, at du fylder en spand eller en balje med koldt vand og lægger dækkenet ned i. Så suger dækkenet vandet til sig præcis som det ville gøre på din våde hund. Du venter en 10-15 sekunder, før du tager det op og lige vrider det en smule, så dragten ikke bliver for tung på hunden. Herefter sætter du den nu gennemblødte dragt på hunden – og vupti – så har du en køledragt! Du kan se en how-to video af netop køleprocessen her.

 

En hund der køler ned i sommervarmen med et SupremePro tørredækken

Hvor længe hunden skal beholde dragten på, kommer an på, hvor våd dragten er samt, hvor varmt vejret er. Vi anbefaler at tage den af efter 30 minutter, så vandet ikke når helt at fordampe og gøre dragten tør og dermed for varm for hunden at have på.

2. Når tørredragten bruges efter en tur til stranden

Når sommeren endelig kommer med høj sol på en skyfri himmel og dejligt varme temperaturer, så trækkes både mennesker og hunde mod stranden for at køle ned. Nogle hunde er rigtige vandhunde og bader i havet hele året rundt, mens andre hunde holder sig til en frisk sommerdukkert. Begge har de dog brug for at tørre efterfølgende, og ikke alle hunde tørrer lige godt udelukkende i solens stråler.

Nogle hunde har brug for at tørre hurtigt og effektivt, fordi de er følsomme overfor at få hotspot. Hotspot er en betændelsestilstand i hundens hud, som oftest kommer i de fugtige og varme forårs– og sommermåneder. Tilstanden skyldes en irritation i huden, som kan komme af, at hunden er våd og fugtig i for lang tid. Især retrievere, som har en tæt underpels, kan have svært ved at afgive fugten af sig selv. Og har hunden været i saltvand kan tilstanden forværres, da saltvandet virker udtørrende og irriterer huden. Det får så hunden til at klø sig mere, hvilket øger risikoen for rifter og sår.

Hvis din hund ikke er i risiko for hotspot, kan en tørredragt og tørremåtte også blot være en hjælp til dig selv efter strandturen. Med tørremåtten i bilen og tørredragten på hunden, forhindrer du sand og vand i at grise bilen til. Og samtidig forhindrer du lugten af våd hund i at sprede sig til alle passagerne! Plus du får en tør hund med ind i huset, når I kommer hjem.

 En hund i SupremePro tørredragten på stranden

3. Når du bringer tørredragt og tørremåtte med dig i sommerhuset

Hvis du skal på sommerferie med hunden, er der flere ting, du skal huske at forberede og pakke – to af dem er hundens tørredragt og tørremåtte. En tur til sommerhuset kommer jo selvfølgelig med masser af strandture og badedage, og hvis du helst gerne vil undgå at bruge din ferie på en masse rengøring, så er det nemt og bekvemt at tørre hunden i sin tørredragt. Med tørremåtten og tørredragten ved hånden slipper du også får at skulle slæbe en masse ekstra hundehåndklæder med – og da både SupremePro, Solution og Spirit dækkenerne kan bruges flere gange i træk, behøver du heller ikke vaske efter hvert brug!

Smart tørredragten er faktisk også ret populært blandt vores kunder, når de skal på tur til stranden eller i sommerhuset, selvom det skal tørre efter 1-2 gange i brug. Det er, fordi Smart er vores lette og mere kompakte model, som ikke fylder så meget i kufferten eller strandtasken. Og så er den mindre varm for hunden at have på i solskinsvejret. Smart har samme sugeevne, men mindre opsugende materiale end de andre to. Det vil sige, den har samme hurtige effekt, men kan holde mindre mængder vand ad gangen. Til gengæld kan det tørre ret hurtigt i solen på en varm sommerdag, så du sagtens kan bruge det igen forholdsvis hurtigt.

Se Solution og Smart tørredragterne in action på Amager Hundestrand i videoen her

Du kan læse flere gode råd til, hvordan du tager på ferie med hunden her, hvor vi også har lavet en tjekliste over ting du skal huske at pakke.


4. Når du benytter tørremåtten på bilturen

Rejser du på ferie i bil, er vores FlexDog tørremåtte den perfekte måtte til hunden under turen. Den er komfortabel for hunden at ligge på, den er stødabsorberende, så bump på vejen generer så lidt som muligt, og så kan den nemt foldes til en mindre eller større størrelse alt efter hundens eller transportburets størrelse.

På en lang biltur er det vigtigt, at hunden har et sikkert og behageligt sted at ligge, så den oplever mindst mulig stress og ligger afslappet under køreturen. Det er også vigtigt, at du husker at holde små pauser til at strække benene i – for både alle mennesker og hunde i bilen! Og får hunden i en pause lov til at hoppe i vandet for at køle af, så hjælper FlexDog måtten naturligvis med at tørre hunden efterfølgende.

Shop now