Sådan bliver du mere aktiv med din hund
Når man er hundeejer kommer man ud hver dag, uanset årstid og i alt slags vejr. Men hvis du er en meget aktiv person, har du måske modet og lysten til at være mere aktiv med din hund. Din hund kan dog ikke komme med dig i fitnesscenteret og løfte vægte, men bare rolig, der er stadig masser af muligheder for at være aktiv med sin hund – og her har vi samlet 4 af dem!
1. Du kan løbe med hunden
Løb er ligeså simpelt, som det er fantastisk. Du får trænet din kondition, og kroppen frigiver endorfiner, som gør dig gladere. Hunden får ligeledes brugt en masse energi og styrket musklerne. Du kan godt løbe med hunden i sin almindelige gåtur-snor, men det bliver lidt nemmere (og sjovere), hvis du har det rette udstyr – og bare rolig, det er ikke alverden. Det eneste udstyr, du skal bruge, er:
- en hundesele
- en god hundesnor– eller line
- og et mavebælte, som linen kan sættes fast til
Selen er bedre for hunden end en snor fastsat til et halsbånd. Men en hundesele fordeles vægten meget bedre, og man undgår, at hunden kvæles, hvis den løber godt til. Mavebæltet hjælper dig med at holde hænderne fri, og giver dig hele din kropsvægt til at stå imod, hvis hunden på et tidspunkt skulle begynde at trække.
Det skal dog lige siges, at man desværre ikke kan løbe med alle slags hunde. Eksempelvis kan bulldogs og mops lide af vejrtrækningsproblemer, og i det tilfælde vil vi ikke anbefale at løbe med hunden. Du bør heller ikke starte med løb for tidligt. En hvalp skal gerne være udvokset, før du kan træne den sikkert i løb. Og den skal selvfølgelig lære at gå pænt ved din side, før du kan lære den at løbe pænt ved din side.
2. Du kan dyrke agility med hunden
Hvis dig og hunden har brug for lidt mere udfordring i hverdagen, så kan det være i skal prøve agilitytræning. Agility er en hundesport, hvor hunden på tid skal kunne gennemføre en forhindringsbane og opnå så få fejl på vejen igennem som muligt. Det er helt uden snor eller halsbånd, og dermed kun med ejeren som fører fra sidelinjen.
Agility styrker hunden både fysisk og mentalt, da træningen og banerne giver en del mentalstimulering oveni den fysiske. Som ejer får du et tættere bånd med din hund, når I igennem træningen løbende bliver bedre til at kommunikere og aflæse hinandens kropssprog.
De fleste hunderacer kan være med til agility, men man ser oftest hyrdehunde– og jagthunde være mestre i sporten. Om din hund vil være god til det, kan du dog ikke vide, før du prøver. Men hvordan starter man så? Faktisk kan du nemt lave dine egne improviserede forhindringsbaner i haven, eller du kan starte i skoven og bruge de naturlige omgivelser til træningen.
Giv din hund et energiboost med bæredygtigt insektprotein
Med en aktiv hund får du også brug for ekstra gode godbidder, så energiniveauet holdes oppe i løbet af dagen, og hunden ikke pludselig kollapser helt udmattet. Hunde har det med ikke altid at lytte til deres krop, når de har det sjovt, hvilket man oftest ser hos jagthunde, der på nogle dage kan løbe helt op til 25 kilometer. Både jagthundene, men også bare almindeligt aktive hunde, kan derfor have stor fordel af en proteinrig godbid, så som vores insekt energibar BugBoost.
BugBoost baren er lavet af protein fra insektet Black Soldier Fly. Det er det fineste insektprotein med mange næringsrige egenskaber og markant lavere CO2-aftryk. Udover at have en drastisk lavere indvirkning på miljøet end protein fra konventionelt landbrug, så har proteinerne fra insektet også en uovertruffent næringsværdi, der er godkendt af dyrlæger og værdsat hos dyrefoderfabrikanter.
Så med BugBoost kan hunden få en lækker næringsrig godbid, der booster energien uden at gå på kompromis med klimaet. Husk dog altid at have vand tilgængeligt, når hunden spiser og giv max hunden 3 barer om ugen.
Du kan læse meget mere om BugBoost her
3. Du kan tage hunden med på vandretur
Med endnu en sommer, der nok mest bliver holdt herhjemme i Danmark, er der rig mulighed for at opleve landet på kryds og tværs på vandreture. Den danske natur er smuk og der findes masser af spændende vandreture i hele landet, så der er nok at vælge imellem. Du kan se en oversigt over vandrestier i Danmark hos Dansk Vandrelaug. Vandring er en let måde at få hunden med på ferie eller bare for at komme ud på nogle lidt andre gåture end dem, I er vant til.
Når du tager hunden med på vandretur, skal du selvfølgelig overveje, hvor langt din hund kan gå. Det kommer helt an på hundens race og fysik, og det er vigtigt også at huske at holde flere pauser i løbet af dagen. Hunden vil elske at komme til splinternye områder fyldt med nye lugte, men det giver samtidig en masse nye indtryk, som også skal bearbejdes. På turen skal du huske at medbringe godt med vand til både dig selv og hunden. Medbring en skål til hundens vand og giv gerne løbende godbidder eller brug normalt hundefoder, som snack under gåturen.
Hvis I overnatter i det fri, eksempelvis i shelter eller i et medbragt telt, så kan det også være en god ide at medbringe et varmt dækken til hunden. Siccaro Recovery er et bambus fleecedækken, som er designet til at reflektere hundens egen varme tilbage til kroppen, så hunden ikke mister varme i løbet af natten. Vores tørredækkener kan også godt bruges som ‘frakke’. Her vil vi anbefale SupremePro eller Spirit, som de varmeste. Med et tørredækken får du naturligvis også den ekstra bonus, at hunden bliver tør på rekordtid! Hvis du ikke har plads til et helt dækken i din rygsæk, kan du overveje at tage et par DryGloves med til at tørre hunden i stedet.
4. Du kan dyrke vandredning / water rescue med hunden
Hvis din hund er en ægte vandhund, kan det være, I skulle prøve at kaste jer ud i water rescue. Vandredningshunde trænes til at redde mennesker i fare for at drukne, og har traditionelt været hunderacer som newfoundlænder og labrador, men med tiden har andre racer også vist sig succesfulde, eksempelvis landseer. Water rescue kan både være en professionel profession, men dyrkes også som sport. For at en hund er egnet til vandredningsarbejde skal den selvfølgelig være af en vis størrelse og have en god portion mod, samt gode kommunikationsevner med ejeren.
Flere af vores kunder, som er ejere til giganter som newfoundlændere og landseer, har gennem tiden haft stor glæde af vores XXL og 3XL SupremePro tørredækken efter en træningssession med deres hund.
Vi håber, at du efter denne artikel er blevet inspireret til at prøve noget nyt med din hund!