BugBoost insektproteinbaren til den aktive hund

Insekter er fremtidens hundefoder

Alle hunde har brug for en sund og næringsrig kost. Typisk er hundefoder baseret på kylling, oksekød eller andre typer kød, der er med til at dække hundens behov for proteiner.

Men i takt med at vi mennesker er begyndt at tænke i alternative fødevarer, er der også kommet en efterspørgsel for alternativt foder til vores kæledyr. Ved at udnytte næringsstoffer fra insekter, er det muligt at give hunde den nødvendige mængde proteiner uden at bruge kød. I den forbindelse findes der heldigvis en nem, klimavenlig og lækker alternativ protein-løsning i de små insekter kaldet Black Soldier Fly.


Er det godt for hunde at spise insekter?

Alaskan malamute hunde, der fodres med BugBoost barer

Aktive hunde såsom jagthunde, vandredningshunde eller politihunde brænder rigtig meget energi af. En jagthund kan eksempelvis sagtens løbe over 25 km på bare én dag og har derfor stor glæde af et ekstra boost energi uden at skulle bruge masser af ressourcer på at fordøje et stort måltid. En proteinbar er derfor en nem tilgængelig, sund og lækker løsning.

Flere af vores kunder er jægere og hundeførere, som træner og arbejder med meget aktive hunde. Igennem tiden har vi fået en del henvendelser efter anbefalinger af en næringsrig og energifyldt snack, som kunne gives til hunden ude i marken eller under træningen. For når hunde er fuldt fokuseret på deres opgaver, er det ikke altid sikkert, at de mærker, hvis de er ved at overanstrenge sig. De kan dermed have brug for at tanke ny energi undervejs – uden at skulle afbryde dagens arbejde.


Black Soldier Fly er det førende insektprotein

Men den perfekte snack var ikke til at finde, så hos Siccaro satte vi os for selv at udvikle den. Vi er meget optaget af det bæredygtige og innovative, så det gav mening for os at udforske et nyt protein: insektproteinet fra Black Soldier Fly.

Protein fra Black Soldier Fly er det førende insektprotein med sine mange næringsrige egenskaber. Udover at have en drastisk lavere indvirkning på miljøet end protein fra konventionelt landbrug så har dette protein også en uovertruffent næringsværdi, der er godkendt af dyrlæger og værdsat hos dyrefoderfabrikanter.

Labrador med BugBoost bar i munden


Hundens og planetens sundhed er ikke modsætninger

Vi valgte at udvikle den nye proteinbar BugBoost med insektprotein i stedet for konventionelt protein på baggrund af flere overvejelser om sundhed og klima. Protein fra Black Soldier Fly er det førende insektprotein, og med sine mange næringsrige egenskaber er det godkendt af dyrlæger og værdsat hos dyrefoderfabrikanter.

Insektproteinernes fordele:

  • Proteinerne er fri for antibiotika og hormoner

  • Man skal bruge mindre vand, elektricitet og færre arealer til opdræt af insekter

  • Ingen konventionelt landbrug med dårlig dyrevelfærd

  • Ingen metan og CO2 fra dyrene – markant lavere CO2 aftryk


Med BugBoost får hunden en lækker næringsrig godbid, der booster energien uden at gå på kompromis med klimaet. Insektprotein er et godt alternativ til proteinkilder fra landbrugsdyr som kvæg, fjerkræ og lam, da det netop er en kilde, som både er god for hunden og for planeten.


Jysk samarbejde tilføjer alger til ingredienslisten

Under udviklingen har vi desuden allieret sig med en jysk producent af
fermenterede alger. Deres erfaring med supplering af alger i foderet har vist fantastiske resultater i svine– og fjerkræindustrien ved at forbedre tarm– og immunsystemet hos dyrene. En sund tarm betyder en mere effektiv fordøjelse hos mennesker såvel som dyr. Og nu er tiden så kommet til at se, om også hunde kan få glæde af algernes styrker med BugBoost baren.

Du finder BugBoost her

OBS: Barerne skal opbevares i køleskab for optimal holdbarhed

Shop now