Dyrlægen fortæller: Derfor bør du overveje et tørredækken til din hund

Hvis du kender bare en smule til Siccaro, så ved du også, at vi er eksperter i at tørre våde hunde med vores superabsorberende tørredækkener. Men selvom vi altid siger, at der er store fordele ved at bruge en tørredragt til sin hund, så kan det være rart at høre andre kyndiges mening om det. Derfor kan du i denne artikel læse, hvorfor dyrlæger anbefaler Siccaro tørredækkenerne.

Roxanne fra Evidensia Animal Hospital i Malmø blev positivt overrasket, da hun prøvede nogle af de helt første tørredækkener fra Siccaro brandet. Ved at benytte et tørredækken i stedet for et simpelt håndklæde, så får hun hunden tør langt hurtigere, da vores tørredragter til hunde er lavet af en superabsorberende bambusviskoseblanding, der er ultra-effektiv til at suge al fugten ud af pelsen. Roxanne var også glad for pasformen på dækkenet. Det kan være svært at finde dækkener, der passer de fleste hunde, men hunden, som Roxanne arbejder med i videoen er komfortabel i det og kan bevæge sig frit.

Nogle hunde er mere udsatte end andre, når det kommer til at være våde. Selvom en tur i havet eller et hop i søen kan være dejlig afkølende og sjov for hunden, så kan det også skabe problemer.

“Det er vigtigt for hunden at blive tør hurtigt, fordi jo længere huden er fugtig, des større er risikoen for infektion af bakterier eller svampe.”

våd springer spaniel løber gennem vand med bold i mundenFoto: @vilde_vovser


En af de mest udbredte infektioner i huden hos hunde er
hotspot. Det er en betændelse, som hunde kan få i deres ydre hudlag og som kan brede sig til flere steder på kroppen, hvis det ikke behandles i tide. Bakterierne findes på hunden i forvejen, men bliver problematiske, hvis hunden får et sår eller klør sig i et sår og dermed åbner op for infektion.

Grunden til, at et tørredækken er en effektiv måde at bekæmpe hotspot på, er, at hotspots ofte forværres, når hundens hud er fugtig. Det er, fordi bakterierne trives godt i varme og fugtige miljøer. Hvis man sørger for at få sin våde hund tør hurtigt, kan man altså bremse udviklingen og mindske risikoen for hotspots.

Dyrlæge Marika Kristensen sammen med sin hund

Da vi interviewede Dyrlæge Marika Kristensen fra Ølby Dyrehospital, fortalte hun, at hendes hund Marley ofte bader i søen, og at hun derfor bruger et Siccaro tørredækken for at sikre, at pelsen bliver tørret hurtigt og effektivt bagefter.

“Risikoen for hotspots, og generelt hudproblemer, mindskes gevaldigt, hvis hunden ikke er våd ret længe. De langhårede hunderacer, de er våde i længere tid, så derfor har de en fordel af at blive tørret hurtigere og de korthårede hunderacer, de har måske sværere ved at holde sig selv varme, for de har ikke lige så meget underuld, så derfor har de fordel af et dækken. Så egentlig tror jeg alle hunderacer har fordel af et dækken.” – Marika Kristensen, Ølby Dyrehospital

Udover tørreeffekten så bruges vores hundedækkener også til at holde hunden varm. Rigtig mange hundeførere og professionelle hundetrænere i forskellige discipliner benytter vores dækkener til både at få pelsen tør og holde muskler og led varme under de lange udendørs træningssessioner.

“I de kolde efterårsmåneder og vintermåneder, der kan det være en fordel at holde sin hund varm, både i forhold til muskelskader og ledskader osv. hvis man træner eller går på jagt med med sin hund.” – Marika Kristensen, Ølby Dyrehospital 

Springer spaniel iført Siccaro Spirit 2.0 tørredækkenet

Foto: @vilde_vovser

For aktive udendørshunde går der ofte længere perioder, hvor hunden er varmet op, men ikke er aktiv. Derfor kan den nemt stå og blive kold, indtil den skal i gang igen. Med et dækken kan man nemmere holde hundens kerne dækket, så kropstemperaturen holdes ved lige hele træningssessionen igennem. Derved mindskes hundens risiko for skader.

“Et dækken har jo både den funktion, at det holder hundens kerne varm, fordi det dækker hundens krop, holder det ligesom hundens kernetemperatur oppe. Og så har det samtidig også, i hvert fald med tørredækkener, den funktion, at det tørrer hunden hurtigere, så den heller ikke afgiver så meget varme fra sin overflade.”  – Marika Kristensen, Ølby Dyrehospital

Med et tørredækken kan du altså mindske hundens risiko for skader og infektion i huden, og du kan samtidig give hunden den optimale komfort efter både svømmeturen, regnvejret og badet. Mange glade Siccaro-brugere tager tørredragten med i bilen, så hunden nemt og hurtigt kan blive tør og samtidig holder varmen på køreturen hjem. Hvis du gerne vil læse mere om kundernes meninger og anbefalinger, så tag et smut forbi vores Trustpilot profil.

Shop now