Du tørrer din våde hund forkert. Læs hvorfor her.

Livet som hundeejer kommer med mange glæder, men også med en masse opgaver, som kan give dig, hunden og til tider jer begge en del besvær. Det gælder især, når det kommer til den våde hund. Hvad end dig og din hund har været et smut ude i regnvejr, er kommet hjem fra en svømmetur ved stranden eller hunden har været i bad, så er det nødvendigt at få tørret pelsen ordentligt bagefter. Ellers ender du med et vådt og ildelugtende hjem, og en hund, der tager timevis, før den er helt tør.

Men hvordan tørrer du din hund? Vi gætter på, du nok bruger håndklæder. Et eller andet gammelt bomuldshåndklæde, som har ligget hengemt i skabet, er blevet omdøbt til hundehåndklæde, og du bruger både tid og kræfter på at gnubbe hundens pels fri for vandet.

Har vi gættet rigtigt? Hvis ja, så er du en af dem, som vil få vendt din verden på hovedet!

Hjemmet lugter og vasketøjet hober sig op – men sådan her kan du undgå det

Hvis du altid bruger håndklæder til at tørre hunden med, så ved du også udmærket, hvor forfærdeligt, de lugter. Lugten af våd hund er en karakteristisk klam og sur lugt, som hunden jo ikke kan gøre for. Men ved at tørre hunden med håndklædet gør du kun situationen værre, da stanken spreder sig fra den våde hundepels til håndklædet.

Hvis du har en stor hund, en meget pelset hund eller hunden bare er virkelig gennemblødt, så er et enkelt håndklæde ofte heller ikke nok. Derfor kan du ende med at skulle bruge flere håndklæder, før du overhovedet ser en effekt – og så har du pludselig en hel masse ekstra vasketøj liggende, som spreder den sure lugt.

Men hvordan tørrer du så hunden mere effektivt og uden lugt?

Du har måske allerede gættet det: Med et tørredækken til hunden.

Aussie hund iført Siccaro Solution tørredækkenet foran Sorø sø 

I stedet for at bruge utallige håndklæder, så har du kun brug for én tørredragt, som passer til din hund og dækker alle de mest pelsede og våde steder på kroppen. Vores tørredækkener er nemme at få på hunden, kan justeres med stropperne og klarer al tørrearbejdet for dig, så du slipper for stå og gnubbe med håndklæder.

Med det innovative Wet2Dry-viskose sørger Siccaros tørredragter for at tørre hunden effektivt og hurtigt og samtidig reducere lugten af våd hund. Materialet i alle vores tørredækkener er lavet af fibre fra bambus, som er super til at suge vand og fugt til sig, plus det er naturligt antibakterielt og lugtdæmpende.

Så i stedet for at kæmpe med at få hunden tør i halve til hele timer og ende op med en pels, der rent faktisk stadig er våd, men blot er stoppet med at dryppe, så brug en tørredragt til hunden. Effekten er meget større end ved et normalt håndklæde, og de fleste hunde er tørre på kun 15-20 minutter. Og her mener vi helt tørre!


Lad ikke badetiden være en kamp for dig og hunden

Har din hund ekstra meget energi efter et bad? Suser den rundt med krudt i måsen fra den ene ende af huset til den anden? Og gnubber sin stadig våde pels imod sofa og tæpper i sin søgen efter at blive rigtig tør?

Så har din hund det, man kalder zoomies.

Zoomies er et skud af ekstra høj energi, som nærmest eksploderer fra hunden og kan få den til at fræse rundt, løbe i cirkler og dreje hektisk rundt om sig selv. Det skyldes ofte, at hunden har opbygget en masse energi, som den ikke har kunnet komme af med, før på det tidspunkt. Eksempelvis fordi den har skullet stå helt stille og roligt under bruseren i et kvarter til en halv time. Badetid er desuden for mange hunde en stressende oplevelse, som kun lader mere nervøs energi bygge op i kroppen.

Våd dansk spids hund i badet

Foto: @metterisager_familiefotograf

Også i denne situation kan et tørredækken være dig behjælpelig. Hunden løber måske stadig rundt i hjemmet, men hver gang den ryster sig, holdes vandet inde og opsuges af tørredækkenet fremfor af dine vægge. Hunden gnubber sig måske også stadig på møblerne, men igen gnubbes fugten blot ind i dækkenet. Du kan altså lade hunden te sig lige så tosset den vil uden bekymring.

Der er også flere hunde, som har stor gavn af en anden effekt fra dækkenet. Helt modsat som ved de hyperaktive zoomies bliver nogle hunde nemlig helt afslappede og døsige, så snart de får tørredækkenet på. Omfavnelsen af dragten er som et blødt tæppe, der giver tryghed, varme og luller dem i søvn. Hvis din hund ofte stresser efter et bad, så kan det altså på flere måder være en stor fordel at bruge et tørredækken.

 To cavalier hunde sover iført Siccaro SupremePro tørredragten

Foto: @cutecosmo_thecavalier

At være kold og våd kan svække hundens helbred

Det kan for hunde, ligesom hos os mennesker, være ubehageligt og skadeligt at være kold og våd i lang tid. Hvis du er meget aktiv med hunden i udendørsaktiviteter, eksempelvis til agilitytræning eller jagt, så bør du passe ekstra godt på din hund. Langvarigt ophold i kulden kan give stive og umedgørlige led og er ubehageligt for hunden. Hvis det så tilmed regner, bliver hele affæren blot endnu mere træls for både dig og hunden, og det bliver svære for hunden at få varmen hurtigt igen.

Med et tørredækken er du fri for at have håndklæder med på tur, der alligevel bare vil stinke hele bilen til med våd hund. Du vil også være sikret en tør og varm hund meget hurtigere, og hunden kan beholde dækkenet på, alt imens du kører.

 

to spaniels iført Siccaro SupremePro sidder bag i en bil
 Foto: @emmabearmanphotography / @gundogtales

Om vinteren kan en kold bil være lige så ubehagelig for hunden at sidde og vente i som en varm bil om sommeren. Lader du ofte hunden sidde alene i bilen, måske imens du går til frokost efter jagten eller lige er inde og handle på vej hjem fra træning, så kan du også føle dig mere sikker på din hunds velbehag, når den har en tørredragt på, som holder kroppens kerne varm og tør.

Hudlidelser er hyppige om sommeren – og trives i et vådt miljø!

 To hunde leger med hinanden i bølgerne på en strand

Modsat vintervejret så kan sommeren også volde problemer trods varmen. Man kunne jo fristes til at tro, at hunden hurtigt vil tørre i solens varme stråler, men det er ikke altid nok. I hvert fald ikke, hvis din hund er udsat for hudproblemer såsom hotspots.

Hotspot er en typisk sommerlidelse, der for det meste kommer efter, at hunden har været i vandet. Det er en akut betændelsestilstand, som er irriterende og smertefuld for hunden og kan sprede sig hurtigt til flere steder på kroppen. Betændelsen ses ofte på hoved, hals og hofter og kommer efter, at hunden har kløet hul på det beskyttende hudlag, eksempelvis på grund af irritation fra saltvand. Det er derfor altid en god ide at skylle hunden efter en tur til stranden, ligesom det er vigtigt at få pelsen ordentligt tør bagefter.

Og som vi har slået fast flere gange i den her artikel, så er håndklædet langt fra det bedste middel til at tørre din våde hund.

Er du interesseret i vores tørredækkener, men i tvivl om forskellen på modellerne? Så tag et kig på denne side

Shop now