3 råd til hverdagen med en stor hund

Newfoundlænder, Berner Sennen, Sankt Bernhard, Landseer, Leonberger …  

Hvad har alle de skønne hunderacer tilfældes? De er nogle af de største, men også blideste, hunde, der findes. En stor hund kræver en masse arbejde, det er ikke den rette hund for enhver. Men er du en af de heldige ejere af sådan en enorm elskværdig pelsbold, så kender du nok til både det gode og det mindre gode, som livet med så stor en hund, kan føre med sig. Og forhåbentlig kan de 3 råd, vi har samlet her, hjælpe dig i hverdagen med din hund.

1. Få en roligere hund – Aktiver din hund

En stor hund har meget energi at brænde af og har brug for rigelig med plads til at boltre sig på. Hvis du aktiverer din hund med leg og øvelser, både når I er ude og derhjemme, så er der større chance for, at hunden bliver mere rolig og ikke ræser rundt fra den ene ende af hjemmet til den anden, som var der sat ild i halen. Har du en stor have, kan hunden godt selv få løbet noget energi af derude, men aktivering af hunden under gåturen er også en god løsning.

På jeres gåture kan du aktivere hunden med lege og udfordringer. Gem et par godbidder i området og lad hunden snuse sig frem til dem, øv lydighedsøvelser imens I går og brug terrænet til øvelser, eksempelvis hvis I går en tur i skoven. På den måde stimuleres hunden både fysisk og mentalt under de daglige gåture, og vil være mere træt og rolig, når I kommer hjem igen.

Du kan læse flere tips til aktivering af din hund i vores artikel med tips fra vores ambassadører her

2. Få en flottere hund – Brug det rette udstyr til pelspleje

Hundeshampoo
En stor hund betyder også mere pels. Ofte tyk og lang pels, som kan kræve mere af dig som ejer for at holde sig pæn, ren og blød. Til pelspleje bør du kun bruge en naturlig parfumefri hundeshampoo, når du bader hunden, så du skåner den for unødvendige kosmetiske tilsætningsstoffer.

Børste
Det er selvfølgelig forskelligt fra hund til hund, hvor ofte de har brug for et bad, men at børste pelsen bør du som regel gøre ofte uanset race. Ved at børste hundens pels regelmæssigt undgår du, at skidt og knuder samler sig. Og så synes de fleste hunde, det er rigtig dejligt at blive børstet!

Tørredækken
Efter et bad bør du dog vente med at børste, indtil pelsen er tør. Her kan et tørredækken være en fantastisk hjælp. Du slipper for at rode rundt med klamme våde håndklæder, og hunden kan lægge sig og tørre i fred og ro. Med et tørredækken fra Siccaro tørrer hunden på rekordtid, da vores Wet2Dry-teknologi gør dækkenerne til de mest absorberende i verden. Derudover er stoffet også antibakterielt og reducerer den velkendte lugt af våd hund markant.

 

3. Få en mere håndterlig hund – Find den rette sele og hundesnor

Alle hunde kan komme til at trække på gåturen, men hvis hunden er stor og stærk, kan det gå hen og blive et stort problem. Det bedste middel er selvfølgelig træning, gerne helt fra hvalpetiden, så hunden forstår, at den ikke skal trække. Men gør den det alligevel, kan den rette sele og hundesnor være en enorm hjælp.

Ved at bruge en sele, i stedet for at klikke snoren direkte til halsbåndet, fordeles hundens vægt bedre. På den måde skåner du både hundens hals og nakke, samt dine egne hænder og arme. Den rigtige snor kan også gøre underværker. Nogle hundesnore kan fås med to håndtag, så du får mere kontrol og et bedre greb længere nede på snoren. Andre hundesnore er lavet med elastiske egenskaber, som virker støddæmpende og mindsker styrken af de pludselige hårde ryk.

Vores bæredygtige hundesnor Sealines er lavet af et meget stærkt genanvendt nylon materiale ved navn Econyl.

 

Vi håber, du kan bruge vores tre tips til livet med en stor hund. Skulle du være interesseret i et tørredækken til din hund, så anbefaler vi oftest Solution modellen, med max absorberingsevne og max dækning, til de store basser.

Shop now