Med hunden på arbejde: Det Kongelige Teater

De to danske firmaer Siccaro og Fossflakes har forenet deres kræfter for at skabe den ultimative hundeseng. I den forbindelse har vi været på besøg hos forskellige arbejdspladser, hvor hunde er velkomne for at undersøge, hvad det giver af goder og problematikker, når vores firbenede venner er med os på arbejdspladsen.

Der var en, der var to, der var otte …

På Det Kongelige Teater er hunde ikke blot velkomne, men spiller også en vigtig rolle i arbejdsmiljøet. Det fortæller solo balletdanser Jon Axel Fransson, der har sin gordon setter Ea med på arbejde. Han fik hende, da corona lukkede alt ned, men efterfølgende har det også fungeret ganske fint at have hende med i huset.

“Så vidt jeg ved, har det altid været tilladt at have hund på teatret. Vi har faktisk omkring otte hunde, som kommer med på arbejde.” – Jon Axel Fransson

hunde på det kongelige teater med deres ejere
Med både træning, der skal passes om dagen, og forestillinger om aftenen, har Jon og de andre dansere rimelig ustabile arbejdstider. Derfor ville han slet ikke kunne have hund i sit liv, hvis ikke det var tilladt at have dem med.

“Terapihunde” holder humøret højt

For ikke at genere andre holder danserne deres hunde inde i omklædningsgarderoberne, hvor hundene ligger og hviler, mens deres ejere arbejder. Her har de bure med tæpper, hundesenge, legetøj og vandskål. Men de fleste kollegaer nyder, at have hundene nær.

“Hundene bliver tit kald terapihunde af vores kollegaer, som ofte kommer ind på ‘hundegarderoberne', hvis de har en svær dag eller er kede af det. Der er intet bedre end når en hund slikker tårerne væk. Så kan man ikke lade være med at blive glad igen.”  – Jon Axel Fransson

Jon og hans gorden setter Ea sidder sammen i hans garderobeværelse
Da hundene ikke kommer med ned til selve salen, hvor der øves koreografi, ser Jon mest Ea i sine pauser. Både han selv og de kollegaer, som kommer forbi i deres egne pauser, føler, at hundenes tilstedeværelse er med til at give dem et pusterum og et boost af produktivitet. En logrende hundehale kan altid få en til at trække på smilebåndet, og det siges, at hunde nedbringer menneskers stressniveau.

Skab ro omkring hunden – både for din, hundens og andres skyld

For en sikkerheds skyld holdes hundene nu alligevel væk fra fællesarealer og træningssale, og man går med snor på gangene. Men selv de få mennesker, der har udtrykt ubehag ved hunde, har Ea nærmest vundet over med sit blide væsen. Hun er meget rolig og lydig, og Jons bedste råd, hvis du vil have hunden med på arbejde, er at købe en “place mat”.

“Lær din hund at ligge på dens “place mat” eller hundeseng, mens du arbejder. Det skaber ro for både dig, dine kollegaer og din hund, så den ikke går og distraherer.” – Jon Axel Fransson

To gorden setter hunde ligger i deres siccaro x fossflakes hundeseng

Med den rigtige træning kan hunde komme med mange steder uden at være til gene. Faktisk nærmere det modsatte. De kan skabe så meget glæde og ro, at man slet ikke kan undvære dem. Det fortæller Jon, da han mindedes en dag i et dansestudie, hvor der ingen garderobe var.

“Min hund Ea var nødt til at være i dansesalen, mens jeg arbejdede. Jeg tog min place mat med, og hun sov hele tiden, mens jeg dansede. Folk lå også opad hende og faldt i søvn. Så en dag, hvor jeg ikke havde hende med, blev folk sure på mig, fordi det skabte så god en atmosfære at have hunden med.”  – Jon Axel Fransson

Bliver hunden våd eller beskidt har Jon en nem løsning

Jon og gorden setter hunden Ea på arbejde i det kongelige teater. Ea ligger på sin flexdog tørremåtte fra siccaro.

“Jeg bruger en tørremåtte, som hedder FlexDog, der absorberer vand og holder værelset rent og tørt. Vil stærkt anbefale den, når man har hund med på arbejdet!” – Jon Axel Fransson

Kunne du også tænke dig at give hunden mere plads og ro, hvad end det er på arbejdet eller derhjemme, så prøv vores nye hundeseng Siccaro X Fossflakes. Med den bløde FlexDog tørremåtte i bunden og Fossflakes sengens støttende puder, er dette den ultimative hundeseng for optimal komfort og funktionalitet.

Udvalgt produkt

Siccaro Siccaro X FossFlakes Hundeseng Dog bed

Siccaro

Siccaro X FossFlakes Hundeseng

2.499 kr
Farve: Blue Granite