Sådan passer du på din hund om vinteren

Med vinteren kommer kulde, mørke, slud og sne – og det kan føre til problemer for vores hunde. Heldigvis er der en række nemme råd, du kan følge for at passe godt på din hund. Her har vi samlet 5.

1. Hold hundens poter rene for sne og salt

Når hunden om vinteren går ude i sne og frostvejr, bliver poterne udsat for en ekstra dosis kulde. Det gør trædepuderne følsomme og mere udsatte for at få rifter og sprækker. Når fortovet bliver saltet for at forebygge glatte veje, er hunden i risiko for at få salt ind i rifterne. Det er smertefuldt for hunden, og derfor bør man altid gøre poterne rene efter en gåtur. Tjek poterne for sår, rødme og rifter efter gåturen og skyl dem for sne, salt og snavs. Er din hund meget følsom og udsat, kan du også prøve at bruge potevoks.

2. Hold hunden varm og tør

Vi mennesker pakker os godt ind mod vinterens kulde, men det er ikke kun os, der kan mærke temperaturens fald. Nogle hunde fryser naturligvis mere end andre, men de kan alle have godt af at blive varme og tørre hurtigt efter en kold og våd gåtur. Her er en tørredragt en rigtig god hjælp. Når I kommer kolde og våde hjem fra gåturen, giver du hunden tørredragten på og undgår dermed at kulden og fugten sætter sig. Det er også smart, hvis hunden skal vente i en kold bil i et stykke tid. Med tørredragten på er den sikret ekstra varme i den tid, du er væk.

Se vores udvalg af tørredragter her: https://siccaro.dk/collections/torredaekkener

3. Hold hunden synlig i trafikken

Vinteren er ikke kun kold, men også mørk. Især på de tidlige morgenture og sene aftengåture. En lille lygte eller refleks kan derfor være en super god måde, hvorpå du og hunden kan blive mere synlige i trafikken. Den slags kan du få til din hund hos Orbiloc, som er et dansk firma, der har specialiseret sig i lygter og reflekser bl.a. til hunden. De er nemme at klikke på og sidder godt fast under hele gåturen.

Lige nu får du en gratis refleks fra Orbiloc med i dit køb af en Siccaro tørredragt (gælder indtil 29/1 2021 eller så længe lager haves) Husk selv at lægge refleksen i sammen med dit køb!

4. Hold hårene korte mellem poterne

Det kan også være en fordel at trimme hundens hår nede mellem poterne. Hvis du har en langpelset hund, kan de lange hår ved poterne være en uheldig cocktail sammen med snedækkede veje, da de våde hår kan samle sig til frosne klumper af is. Det er desuden lettere at rengøre poterne for salt og skidt efter gåturen, hvis poterne er trimmet en smule.

5. Undgå glatte underlag på gåturen

Hvis det er glat udenfor, kan det være en god ide at undgå asfaltveje og fortove på gåturen, og i stedet forsøge at finde en alternativ rute på græs, stier eller grus. Det giver hunden et mere sikkert underlag at gå på, og mindsker risikoen for at den glider og slår sig. Samtidig undgår du også saltproblemet, når du er opmærksom på underlaget på jeres gåtur.