Hvorfor tørre hestens ben med tørregamacher og ikke et håndklæde?

At vaske hestens ben regelmæssigt er vigtigt for hestens sundhed og velvære. Det kan være, du lige hurtigt skyller dem efter træning, når hesten sveder, eller efter den har gået ude på en mudret fold. Med rene ben mindsker du også risikoen for muk på benene, men det kræver, at benene samtidig bliver tørret ordenligt efterfølgende, så fugten ikke irriterer. De fleste ryttere tørrer hestens ben med en masse håndklæder, men en mere smart og effektiv metode er at benytte tørregamacher.

Du sparer masser af tid

Ved at bruge tørregamacher skal du ikke bruge al din tid på at gnubbe med håndklæder. Efter du har skyllet benene og fået sved og mudder fjernet, lægger du gamacherne rundt om benet og kan nu bruge de næste 15-20 minutter på andre opgaver. Tørregamacherne suger vand og fugt effektivt til sig, så du efter omkring et kvarter igen kan fjerne gamacherne og, vupti, så er benene rene og tørre.Det er især smart, hvis du har travlt, måske med forberedelserne til et stævne. I stedet for at klargøre alt aftenen inden og vågne op til nye beskidte ben alligevel, så kan du nå at vaske og tørre om morgenen.

Du undgår bunkevis af ildelugtende håndklæder

Med tørregamacherne undgår du at skulle bruge de mange mange håndklæder til at tørre hestens ben med. Da Siccaro Sahara tørregamacherne tilmed er antibakterielle, undgår du også den ildelugt, der kommer ved de fugtige klæder. Gamacherne kan bruges til op til 6 ben, før de mister sugeevne. Du slipper dermed for en masse lugt og rod i stalden – og bunkevis af håndklæder der skal smides til vask hele tiden.

Du mindsker risikoen for muk

Ved at bruge tørregamacher er du sikret effektivt tørrede ben efter vask. Det betyder, at du mindsker risikoen for, at hesten udvikler muk på benene. Muk kan komme af flere årsager, men en af disse er, at hestens ben er våde eller fugtige i længere tid. Det er derfor essentielt at få dem hurtigt tørre. Det gælder for både de kort– og langhårede heste, og især de hvide, der har lidt større risiko for at blive ramt af muk. Sahara tørregamacherne er så superabsorberende, at de sagtens kan klare ben med ekstra langt hovskæg også, omend det kan tage 20-25 minutter i stedet for et kvarter.

 

Shop now