Grunden til at min hund har et tørredækken – og at jeg ikke har tænkt mig at undskylde for det

Mit navn er Anja, og jeg er digital marketing manager hos Siccaro. Men længe før, jeg blev det, var jeg hundeelsker– og ejer til blandingshunden Strelka. Hun har været ved min side i 9 år nu, og jeg tror alle forstår, hvad jeg mener, når jeg siger, at det har været det mest givende forhold, jeg nogensinde har haft.

Jeg tænkte, jeg ville fortælle om min oplevelse med et tørredækken som hundeejer, fordi jeg ofte ender med at skulle forklare mig selv overfor andre mennesker. Ja, Strelka har sit eget tøj. Det er meget mindre kontroversielt der hvor jeg kommer fra: Da temperaturen falder til helt ned under 25 minus grader, er der ikke mange, som bliver ved med at insistere på, at hunde har det bedre i deres naturlige pels. Ja, min hund ejer sin egen tørredragt (jeg gør ikke) og der er flere gode grunde til, at hun er glad for det.

Grund nr. 1: Min hund er ikke dobbelt pelset og fryser meget nemt

Selvom hun er halv labrador retriever, så har hun ikke arvet den dobbelte pels, kun de tynde nåle-agtige hår. Virkelig besværlige at få ud af gulvtæppet og uden megen insulation. Hvordan ved jeg at hun er kold? Hun fortæller mig det ved at dirre og skælve så intenst, at forbigående på gaden sender mig dømmende blikke. Og det er FØR hun overhovedet er blevet våd. Ved at putte tørredragten på hende, slår jeg to fluer med ét smæk. Hun slapper helt af og putter sig – så vi nemt kan tage toget tilbage til byen efter en tur ved stranden.

Grund nr. 2: Min hund er på den ildelugende side af spektrummet

Jeg har hørt, at der er hunde, som lugter af hø og blomster, men min er ikke en af dem. Hun lugter af hund, og hun elsker at rulle rundt i forskellige substanser. Næsten som forsøger hun at bevise for sig selv, at hun er halv retriever. Siden vi deler et hjem, er dette ikke ideelt. Efter et bad, så putter jeg tørredækkenet på hende, og det holder lugten af våd hund lukket inde. I det her tilfælde er det helt klart bedre lukket inde end ude. Plus, jeg kan undgå, at hun ryster al vandet af sig lige efter badet og sprøjter alle badeværelsets vægge til. Så er der mindre rengøring til mig bagefter.

Grund nr. 3: Jeg er vild med, at jeg kan gøre andre ting, mens hun tørrer

Det er faktisk så simpelt, som det lyder. Jeg giver hende tørredragten på, jeg fortsætter med min dag, jeg tager den af hende igen – færdig! For at være helt ærlig, så bruger jeg tørredragten sammen med en tørremåtte, så jeg slet ikke skal bruge tid på at tørre hende. Hunden sidder bare på måtten i 15 minutter, og så er hun fri til at gå igen, fuldstændig tør. Det er ikke det samme som at sidde på et håndklæde, hvilket ellers havde været min metode i mange år. Der er bare meget mere absorbering i de 2 lag Wet2Dry. Faktisk så meget at det virker blot ved, at hunden sidder på måtten. Så er der ingen grund til at bruge energi på at gnubbe hende tør.

Grund nr. 4: Vores tørredækken har holdt i 3 år indtil videre og vil holde i mange flere

Det giver mening for mig, at hundeprodukter skal være lavet af høj kvalitet og med tanke på holdbarhed, så det kan modstå slidtage. På den måde kan vi købe og bruge det samme i mange år, hvilket både retfærdiggør investeringen og reducerer CO2-aftrykket. Det hjælper også, at produktet er produceret i Europa af voksne mennesker, som får løn for deres arbejde.

Grund nr. 5: Tørredækkenet kan vaskes i vaskemaskinen

Jeg mener, er der nogen, der ville købe tøj, som ikke kan maskinvaskes? Vi ejer ikke ting, der ikke kan vaskes i en vaskemaskine. Det passer simpelthen bare ikke ind i vores tidsplan. Hundeudstyr bliver beskidt ret ofte, så at rengøre dem skal bare være nemt og ligetil.

Jeg har spurgt mig selv ofte på det seneste om min hund er glad. Om hun føler sig veltilpas. Jeg har forsøgt at købe bedre mad og sundere snacks til hende. Måske det er fordi jeg er begyndt at forstå betydningen af det “ansvar”, som alle blev ved med at snakke om, da jeg først fik hende. At sikre min hunds velvære er mit svar på det

Cooling horse legs with leg wraps soaked in water and frozen

P.S. Idet jeg var rundt og fortælle alle om vores tørredækken og hvordan det virker, da gik det op for mig, at ikke alle ved, hvad viskose helt præcis er, og hvorfor det er superabsorberende. Viskose er en type af naturligt stof lavet fra træmasse eller – som det gør sig gældende for vores bambusmasse – fra bambus. Dets absorberende evner er så gode at lignende fibre bruges i bleer og tamponer. Så hvis du har brug for et godt absorberende, ikke-vævet stof, er viskose svaret.

Shop now