Sådan beskytter du bedst din hund til jagt

Samarbejdet mellem hund og jæger har længe været en effektiv og givende kombination, når det kommer til jagtture. En jagthund er også ofte en stor og vigtig del af familien og fortjener uanset hvad den bedste pleje for det job, den udfører. 

 

Jagt kan være anstrengende for hunde både på grund af det høje aktivitetsniveau, det kræver af den, men også på grund af ufremkommeligt og besværligt terræn. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du bedst passer på din jagthund både før, under og efter jagten. 

 

Sådan undgår du at din jagthund får det for varmt

Hunde kan ikke svede (med undtagelse af en smule gennem trædepuderne) og kommer primært af med varmen ved at halse. Samtidig er jagthunde avlet til at have et naturligt fokuseret sind, drive og højt aktivitetsniveau. Derfor kan din jagthund have brug for hjælp til at undgå overophedning. Alt efter hvordan temperaturen er, der hvor du jager, kan du gøre mere eller mindre brug af følgende forholdsregler.

Giv din jagthund pauser

Selv om jagt kan være spændende og virkelig gribe både dig og din hund, er det vigtigt at lade din hund hvile og køle af, samt drikke vand, inden den fortsætter arbejdet. 

Vand er afgørende

Det siger måske sig selv, men jo højere temperaturer, du jager i, jo oftere har din hund brug for vand, samt desto mere vand har din hund brug for. Sørg for at holde din hund hydreret med friskt og indbydende vand og lad dem eventuelt køle ned med en svømmetur. 

Sørg for din hund er i god form

Lav en træningsplan for din hund op til jagtsæsonen, så den kommer i god form. Når din hund har en god kondition, forebygger du også risiko for, at den overopheder eller får skader. Træningen kan blandt andet bestå af lange gåture og/eller løbeture.

 

Beskyt din jagthund mod terrænet med et dækken

Under selve jagten kommer du og din hund ofte ud for at skulle forcere udfordrende terræn eller buskads. Her kan et dækken hjælpe med at beskytte din hund mod rifter samt hjælpe din hund med at regulere sin kropstemperatur.

 

Hvilket dækken skal min jagthund have?

Din jagthund kan med fordel bære en beskyttende vest under jagten, der giver den fri bevægelighed. PRO-TECT-vesten fra Siccaro er lavet af et slidstærkt og punkteringsfrit materiale, så du uden bekymringer kan sende din hund afsted efter byttet, og vide at dens krop er beskyttet mod at få rifter, hvis den nu for eksempel kommer i karambolage med en brombærbusk eller lignende. PRO-TECT-vesten har et slim-fit design, der passer til Spaniels og hunde i lignende størrelser. Vesten giver din hund fri bevægelighed, den bedste komfort og maksimal beskyttelse under jagt.

Vesten fra Siccaro kan bruges både i vand og på land, og er lavet af ‘Fir-Skin’-fibre, som reflekterer din hunds kropsvarme tilbage til den, hvilket skaber en temperaturregulerende effekt. På den måde bliver din hund hverken for kold eller varm.

 

Find det bedste jagtudstyr til hunde hos Siccaro

Udover beskyttende jagtveste til hunde, finder du meget mere smart udstyr hos Siccaro, som du kan bruge til at passe rigtig godt på din firbenede ven. I sortimentet af jagtveste og varmedragter til hunde finder du foruden den praktiske PRO-TECT-vest også varmedragter, der fungerer som et varmt fleecedækken. Varmedragten er lavet af bambuskulfibre, som reflekterer hundens varme tilbage og dermed stimulerer blodcirkulationen. Det betyder, at din hund ikke bliver kold for hurtigt efter hård aktivitet. Ved at hjælpe din hund med at regulere sin kropstemperatur, forebygger du, at din hund får skader eller bliver syg. 

 

Tør din hund ordentlig efter jagt med et hundetørredækken

Har din hund været ude i en sø for at hente bytte eller for at køle ned under eller efter jagten? Så kan du med fordel investere i et ergonomisk og komfortabelt hundetørredækken fra Siccaro, som er lavet af superabsorberende materialer, der suger fugten ud af din hunds pels på 15-20 minutter. Siccaros Spirit 2.0 og Supreme 2.0-tørredækkener er især velegnet til jagthunde. Med hundetørredækkener passer du godt på din hunds helbred, mens du betydeligt reducerer lugten af våd hund og passer på din bil, som hunden eventuelt ligger i efter jagt. 

 

Pas godt på din trofaste jagthund

Få mest muligt ud af dit partnerskab med din loyale jagthund ved både at give dem den korrekte træning op til jagt, ved at beskytte dem under jagt med en komfortabel og slidstærk vest og ved at hjælpe dem med at holde på varmen efter hård fysisk aktivitet. Tag god hånd om din hunds velvære og komfort, og oplev selv hvordan din jagthund stortrives.

Shop now