Pas på hunden i sneen – 5 tips til gåturen i vintervejret

Så kom vinteren til Danmark! Med sne, blæst og glatte veje skal man færdes forsigtigt udendørs, hvad end man er i bil, på cykel eller på den daglige gåtur med hunden. Derfor har vi samlet 5 gode råd til, hvad du som hundeejer skal være opmærksom på i snevejret.

 

1. Gør dig selv og hunden synlig

Hvis det sner meget, kan sigtbarheden for både dig selv og forbipasserende være ringe. Det kan derfor være en god ide, at holde hunden i relativt kort snor, når I færdes ude i sneen. Så er du sikker på, du ved, hvor du har din hund. Her kan vores Sealines hundesnor være en god mulighed, da det er en dressurline med flere mulige længder, der kan vælges i en orange farve, som også vil lyse godt op i det hvide landskab. Derudover er det vigtigt at have reflekser på og gerne lidt lys på hunden, som både hjælper I virvaret af snefnug og på de dunkle aftenener.

2. Tør hunden godt efter en gåtur i sneen

Selvom hunde har pels, kan det kolde og våde vejr godt være en gene for dem. Nogle hunderacer har ikke særlig tyk pels eller underuld og kan derfor havde brug for specielt hundetøj, som holder dem varme på de kolde gåture. Det kan være greyhounds eller whippets eksempelvis. Men alle hunde, uanset race og pelstype, har brug for at blive tørre og varme, når de kommer ind igen efter gåturen. Sørg derfor altid for at tørre hunden godt og grundigt efter en gåtur i sneen eksempelvis ved at benytte et superabsorberende tørredækken som tørrer hundens våde pels på kun 15-20 minutter. Ved at holde hunden varm og tør mindsker du risikoen for ubehag og eventuel irritation i huden.

Golden Retriever i snelandskab iført en Siccaro SupremePro tørredragt

3. Tjek poterne for sneklumper og salt

Vinterens frostvejr og snebyger udsætter især hundens poter for kulde. Det kan gøre hundens trædepuder mere følsomme og lede til flere rifter og sprækker i poterne. Når så vi mennesker ryder sneen på vej og fortov og drysser salt på for at forebygge glatte veje, så kommer hunden i risiko for at få salt ind i disse rifter. Det kan være ret smertefuldt for hunden, hvilket gør det nødvendigt altid at holde poterne rene efter en gåtur i vintervejret. Tjek forsigtigt din hunds poter for rifter og rødme og husk altid at skylle dem for sne, salt og snavs, selv hvis det ikke ser ud til, der er noget galt. Bagefter kan du tørre de små fusser med et blødt hundehåndklæde.

Hvis din hund har en meget tyk eller lang pels skal du også være opmærksom på, at de lange våde hår kan samle sne op og skabe små frosne klumper af is, som generer hunden. Nogle hundeejere trimmer hårene mellem poterne for at gøre rengøringen nemmere, og andre bruger potevoks til de hunde, som er ekstra følsomme.

 

4. Efterlad ikke hunden ubeskyttet i en kold bil

De fleste hundeejere er meget opmærksomme på ikke at efterlade hunden alene i bilen om sommeren, men ikke alle tænker lige meget over det om vinteren. Det kan være farligt at efterlade sin hund ubeskyttet i en kold bil i for lang tid både i forhold til sygdom og stive led. En nem løsning er at sørge for at pakke hunden varmt ind eksempelvis i et varmt dækken eller et tørredækken, som både tørrer den våde hund og holder den varm. Hunden behøver heller ikke ligge på det hårde kolde gulv i bilen eller buret, hvis du investerer i en behagelig måtte, som den kan hvile sig på. staffy hund ligger på en sort Siccaro FlexDog tørremåtte bag i en bil

5. Overvej nye ruter på gåturen

Når sneen indtager landet og dækker landskabet med et tæppe af hvidt, føles verden forandret. Men det kan også være en god ide selv at skabe lidt forandring, i hvert fald i forhold til ens gåture med hunden. Hvis jeres normale ruter er fyldt med saltrester efter snebekæmpelse, eller store dynger af sne måske er fyget henover yndlingsstierne, så er det en god mulighed for at prøve noget nyt. På den måde kan du undgå problemer med salt og sne i poterne, og det giver samtidig hunden nye syn, lyde og lugte at udforske, hvilket er med til at stimulere hunden mentalt under gåturen.

Vi håber, du kunne bruge et eller flere af disse råd, og ønsker dig og din hund masser af gode gåture i sneen.

Shop now