Derfor skal du ikke lade din hund lufttørre

Der er flere gode grunde til ikke at lade din hund lufttørre efter et regnskyl eller en tur ved stranden. Man kunne jo fristes til at tro, at det er det bedste og mest naturlige for hunden at tørre af sig selv, men det kan medføre flere problemer for både hund og ejer.

Du undgår en masse griseri

Kommer hunden våd hjem, er der stor sandsynlighed for at både møbler, tæpper og gulve vil blive svinet til af den fugtige pels. Du kan selvfølgelig genne hunden udenfor i haven, hvis det er godt vejr, men før den når at tørre i solen, vil den våde pels samle masser af skidt og snavs op. I sidste ende slæbes alt det med ind i huset og skaber mere rengøring for dig.

Drying a cavalier king charles spaniel with a Siccaro drying coat

Du undgår en knudret og ildelugtende pels

Hvis du lader hunden tørre af sig selv, vil det ikke kun tage en del længere tid, men også lugte fælt. Og lugten af våd hund vil sætte sig i både bil og hus. Desuden er det ikke godt for hundens pels at lufttørre på den måde. Især ikke hvis pelsen er lang eller tyk. Det vil naturligvis tage længere tid for nogle hunde at lufttørre end andre, og hvis fugten sætter sig i deres pels, kan det ofte føre til en knudret og besværlig pels. Det ser ikke kun grimt ud, men er også irriterende for hunden – og kan i værste tilfælde føre til hudinfektioner.

Working spaniel drying at the back of the car between training sessions

Du undgår at hunden får hudlidelser

Enkelte hunderacer, såsom retrievere, har en utrolig tæt underpels, som holder på fugten. Hvis pelsen ikke tørres, kan hunden derfor i nogle tilfælde udvikle en form for akut lokal hudbetændelse, også kaldet for hot spot. Betændelsen opstår, hvis hunden kradser hul på grund af irritation. Eksempelvis kan en tur til stranden, hvor hunden bader i saltvand, udtørre huden og i reaktion derpå klør det.

Din hund vil altså nyde godt af at blive tørret, og det vil samtidig spare dig for en masse rengøring. Hvorfor så vælge et tørredækken til opgaven? Det kan du læse mere om her: https://siccaro.dk/blogs/nyheder/hvorfor-bruge-et-torredaekken-til-din-hund-og-ikke-handklaeder

Shop Siccaros tørredragter

Shop now