5 tips til hundens bad med Cute Cosmo The Cavalier

Nogle hunde elsker vand, men har det stadig svært med at skulle i bad. Zenia fra cutecosmo_thecavalier på Instagram har delt 5 gode råd med os, så du kan gøre badetiden med hunden lettere for både dig og din hund.

1. Børst pelsen inden du begynder

Hvis du husker at børste hundens pels, inden du begynder på at vaske, gør du hele processen nemmere for dig selv. Faktisk er det godt at børste hundens pels en gang om ugen, hvis man gerne vil holde pelsen rigtig flot. Ved at børste inden badet, fjerner du de løse hår, der kan være, samt de filtrede knuder, der kan holde på vandet og sæben.

Din hund vil sikkert også nyde at blive børstet. Koblingen mellem den positive følelse af børstningen med badet efterfølgende, kan reducere den eventuelle nervøsitet, hunden kan have omkring bruseren eller badekaret. Det er vigtigt at skabe en god stemning omkring oplevelsen fra en tidlig alder af – så hav altid masser af ros og godbidder med!

2. Find den rette temperatur og tryk

Pas på, at vandet ikke bliver for koldt eller for varmt. Vi mennesker elsker at bade i varmt vand, men hunde skal helst bades i lunkent vand, som er mest behageligt for dem. Gå derfor ikke over 37 grader, når du bader din hund. Du kan bade hunden med brusehovedet for at få bedre kontrol over vandet, men husk at holde øje med trykket. Et for højt tryk kan skræmme og føles ubehageligt for nogle hunde.

3. Brug en hundeshampoo

Mennesker og hunde er ikke ens, og vores kroppe skal derfor heller ikke bruge de samme produkter. Selvom nogle hunde ikke altid lugter lige fantastisk, og din shampoo dufter skønt, så lad være med at bruge den på hundens pels. Mange shampoo har parfume i, som ikke er godt for vores kæledyr. Brug derfor en speciel shampoo designet til hunde i stedet. Find en med naturlige ingredienser og en mild duft, og brug gerne en svamp til at massere shampooen ind i pelsen med. Du kan også bruge en hundebalsam bagefter, hvis du ønsker en ekstra blød og fin pels.

4. Vask fra nakken og ned – Pas på ørerne

Vask hunden med shampoo fra nakken og ned – husk også poter og hale. Lad shampooen virke i nogle minutter, før du skyller af. Ved ansigtet bør du være forsigtig og eventuelt kun bruge en fugtig klud til let at vaske med, da hundens ører og øjne er følsomme. Pas på, at vandet ikke finder vej ind i ørerne, og brug ikke bruseren ved hundens hoved. Skyl hundens krop godt af, indtil du er sikker på, at alle sæberester er skyllet væk fra pelsen. Gamle sæberester kan nemlig være irriterende for huden efter pelsen er blevet tør.

5. Tør hunden med en tørredragt

I stedet for at bruge håndklæde efter håndklæde og masser af tid på at tørre pelsen, så brug en Siccaro tørredragt til at tørre hunden med efter badet. Det er nemmest for både dig og din hund. Du sætter dragten på, efter at pelsen er skyllet ren – og så er den tør på blot 20 minutter. Groomer du din hund, og har du en hårtørrer specielt til hunde, kan du også bruge den i samspil med tørredragten.

Har du brug for flere gode råd, eller kan du bare slet ikke få nok af Cute Cosmo og Disco Deluxe, så husk, at du kan følge de to nuttede cavalier lige her: @cutecosmo_thecavalier

Shop Siccaros tørredragter

Shop now