Det bedste hvalpeudstyr

At bringe en ny hvalp ind i hjemmet er en spændende tid. Men før den lille pelsbold ankommer, er det vigtigt at forberede sig på at give hvalpen den bedst mulige start på livet. Det gælder både i forhold til mad, træning, legetøj og andet praktisk udstyr. I dette blogindlæg har vi samlet alt det hvalpeudstyr, der vil hjælpe dig med at skabe det perfekte miljø for din nye hund.

Hundesnor og halsbånd er lovpligtigt

To af de vigtigste ting man skal anskaffe sig, når man får hund, er naturligvis hundesnor og halsbånd. Hundeloven dikterer nemlig, at enhver hund skal bære halsbånd med skilt fra den er 4 måneder gammel. På skiltet skal stå både ejerens navn og adresse. På den måde kan andre nemt komme i kontakt med ejer, hvis hunden skulle være løbet væk.

sealines halsbånd

Hunde skal desuden næsten altid være i snor, når I er ude at gå tur, medmindre andet er skiltet. Dette kan eksempelvis være i en hundeskov eller hundepark. Det er derfor noget, du kommer til at bruge rigtig meget i den hverdag.

Når du skal vælge halsbånd og hundesnor til hvalpen, så husk at tænk komforten ind. Hvis halsbåndet er for tungt eller generer hunden, så bliver det ikke en rar oplevelse at have på.

Sealines halsbåndet fra Siccaro vejer under 100 gram og er derfor et virkelig behageligt letvægts halsbånd til hvalpen. Sealines hundesnoren er lavet med samme lette og slidstærke genanvendelige materiale, og er med sine tre længde-indstillinger desuden en god hundesnor til hvalpetræning.

Vælg det rigtige foder til hvalpen

Små hvalpe vokser lynhurtigt og har travlt med at udforske verden. Derfor har de brug for det rette foder, der kan styrke kroppens vækst.

Det bedste hvalpefoder kan variere meget fra hund til hund, da nogle vil foretrække én type foder fremfor andre. Men overordnet set er det vigtigt at finde hundefoder med en balance mellem et højt indhold af protein og en god mængde fedt, samt omega 3 fedtsyrer.

Hvor længe hvalpen skal spise hvalpefoder, varierer fra race til race, men generelt siger man, at hvalpe får hvalpefoder til de er ca. 12 måneder gamle. Derefter skifter man til almindeligt hundefoder.

Tjek ingredienserne

For at sikre dig den bedste kvalitet af foder, bør du tjekke ingredienslisten. Kød, fugl og fisk bør være det, der er mest af, mens der skal være mindre dele af korn og andre fyldstoffer. Nogle fraråder helt korn til hunde, men holdninger dertil varierer meget, og det er bedst at forholde sig til din egen hund på dets egne præmisser. Du kan altid rådføre dig med din dyrelæge.

Du kan også med fordel tjekke om foderet har de nødvendige vitaminer og mineraler som eksempelvis calcium og fosfor, der bidrager til sunde knogler, samt DHA der hjælper med hjernens udvikling.


Vælg de rigtige godbidder til hvalpen

hvalpe undersøger godbidder

Udover hundens foder kan du også få brug for en del godbidder, da hvalpen skal trænes en hel del i starten. Nogle vælger at bruge samme foder, som hunden spiser i madskålen, men det kan være en fidus at bruge forskellige slags, så hvalpen synes, det er ekstra lækkert og yder en større indsats.

Du kan med fordel vælge en smagfuld og sund godbid lavet på laks, som samtidig booster hunden med omega 3 fedtsyrer.

Har du for travlt til hundetræning, kan du gøre meget derhjemme med et online kursus, der med video og instruktioner fortæller præcis, hvad du skal gøre. Dette kan dække alt fra hundens indkald, gå pænt i snor og at lære at være alene hjemme.

I vores kurerede hvalpepakke har vi samlet produkter fra en række danske brands, hvor du blandt andet får tre smagsprøver på hvalpefoder og godbidder, samt en stor pose lækre laksegodbidder. Du får også rabat til Michael fra Vildmedpoters online træningsunivers.

Må hvalpen få knogler?

Der er meget debat hundeejere imellem, om hvorvidt hunde bør tygge på knogler og ben. Nogle mener, det er godt for tænderne og giver næring, mens andre mener, at de skader mere end de gavner, da der er risiko for splinter. De fleste er dog enige om, at fugleknogler er de værste, mens råt okseben er det bedste.

Hvalpe bør ikke få ben og knogler, da de stadig udvikler sig og derfor har større risiko for skader ved hårde ben. Her kan du med fordel vælge blødere tyggeben, som hvalpen kan snacke på i stedet. Det er nemlig rart for den voksende hvalp at tygge på ting, men sikkerheden skal også være i orden.

Hvalpens bad og plejerutine

hund våd i badekar

Når det kommer til at opretholde din hunds sundhed og hygiejne, spiller regelmæssig badning og pleje en vigtig rolle. Hunde behøver ikke et bad ligeså ofte som mennesker, men har hunden været ude i mudder eller rullet sig i døde dyr, er det naturligvis nødvendigt. Nogle hunderacer har desuden en lang pels, der nemt bliver beskidt og filtret, og derfor kan have brug for flere regelmæssige ture under bruseren.

Hundeshampoo:

Når hunden skal bades, er det vigtigt, at du vælger en shampoo designet til hunde. Mennesker og hunde har nemlig forskellige pH værdier og tåler ikke alle de samme tilsætningsstoffer. At vælge den rigtige shampoo til din hund er derfor ret afgørende for at sikre, at dens pels forbliver ren og sund. Det bedste du kan gøre er at vælge en mild og skånsom shampoo og med tålmodighed og ro lære hvalpen at badekaret og/eller bruseren ikke er farlig.

En god måde at gøre badet til en positiv oplevelse er ved at bruge en slikkemåtte. Dette er en lille måtte, hvorpå du kan smøre lidt lækker vådfoder, torskerogn, leverpostej eller lignende, og så kan hunden beskæftige sig med den, imens du vasker pelsen.

DryGloves / Håndklæde:

Efter badning er det vigtigt at tørre din hund grundigt for at undgå irritation og hudproblemer. Brug en superopsugende bambus DryGlove eller EasyDry Towel specielt designet til at absorbere overskydende vand fra pelsen og minimere tørretiden og lugten af våd hund.

golden retriever hunde tørres efter bad

Børste:

Regelmæssig børstning af din hunds pels hjælper med at fjerne løse hår, snavs og eventuelle sammenfiltrede knuder. Vælg en børste, der passer til din hunds pelstype og sørg for at børste forsigtigt, så oplevelsen bliver behagelig for jer begge. Typisk bør du børste en korthåret hunde én gang om ugen, men oftere i fældningsperioden, og en langhåret hund hver dag. Begynd allerede i hvalpeårene, så hunden vender sig til det.

Negleklipper:

At holde din hunds negle trimmet er vigtigt for dens sundhed og komfort. Hvis du lader neglene blive for lange, kan det påvirke hundens gang og området, hvor nerver og vener sidder, vil med tiden gro længere og længere ud i neglen. Derfor er det bedst at have en rutine, hvor du hver uge klipper hundens negle. Find en negleklipper specielt udviklet til hunde og sørg for kun at klippe spidsen af neglene, så du ikke rammer det sensitive område.

Når du har en hvalp, der skal lære at få klippet negle, er det vigtigt at gøre det til en positiv oplevelse. Derfor bør du faktisk starte med at træne ‘giv pote’, hvor du blot holder hundens pote. Når hvalpen er tryg ved det, kan du gå videre til at klippe én negl ad gangen, gerne så lille et stykke som muligt. Derefter træner du det op til flere – altid gerne med ros og godbidder naturligvis.

Spray mod små uheld i hjemmet:

Når du får en lille hvalp med hjem, vil der uden tvivl ske små uheld i hjemmet. Derfor kan en biologisk lugtfjerner spray være nyttig til at fjerne pletter og lugt fra tæpper og møbler.

Hvilket legetøj er bedst til hvalpe?

Legetøj giver ikke kun underholdning til hvalpen, men også mental stimulering og muligheden for at udvikle vigtige færdigheder som tygning, jagtinstinkt og social interaktion.

Tyggelegetøj:

Hvalpe har det med at tygge og bide rigtig meget – og det kan sagtens ende med at blive i dine møbler og sko. Derfor er det en god ide at give dem noget andet at tygge i, mens deres tænder udvikler sig. Det tilfredsstiller både deres naturlige behov og hjælper med at lindre tandkødsirritation under tandskiftet. Vælg helst legetøj af blødere materialer som naturgummi og stof, så du passer på hvalpens tænder, og undgå for små bolde, som den kan risikere at forsluge sig i.

Interaktivt legetøj:

Interaktive legetøj, såsom snusemåtter og foderbolde, giver din hvalp mentale udfordringer og stimulerer dens naturlige jagtinstinkt. Disse typer af legetøj bruges ofte som en alternativ til den klassiske madskål. De er fremragende til at forhindre kedsomhed og gør spisningen til en stimulerende leg, der samtidig forhindrer hunden i at sluge sin mad for hurtigt.

Kastelegetøj:

Kastelegetøj, såsom bolde og frisbees, er perfekte til udendørs leg og motion. Disse legetøj giver din hvalp mulighed for at udøve sine benmuskler og styrker båndet til dig gennem leg.


Uanset hvilke typer legetøj, du vælger til din hvalp, er det vigtigt at prioritere sikkerheden. Undgå legetøj med små dele, der kan sluges, og overvåg altid din hvalp, når den leger for at sikre, at der ikke opstår farlige situationer.

Skal hunden bruge tøj?

Ikke alle hundeejere er lige vilde med at give hunden tøj på, men for nogle hunde kan det faktisk være nødvendigt. Dette handler især om små kortpelsede hunde, som nemt kommer til at fryse. En dobermann, en greyhound, en boxer, en chihuahua og andre små mini-hunde lider for eksempel meget mere i kulden end en husky eller en berner sennen.

Hvis du har en korthåret race, så kan det altså være en god ide at investere i et let dækken, der kan give ekstra beskyttelse på kølige morgen- eller aftengåture.

hund hviler mens den tørrer i tørredækken

De større og mere pelsede hunde behøver ikke en frakke til gåturen, men de kan godt drage fordel af at blive tørre og varme hurtigt efter regnvejr eller en dukkert ved stranden. Deres pels suger nemlig meget mere vand op end hos de korthårede, og her kan et effektivt tørredækken være guld værd.

Søvn er vigtig for hvalpens udvikling

Søvn er afgørende for enhver hvalps udvikling og trivsel. Ligegyldigt om det er efter en lang dag med leg og udforskning eller en kort lur efter måltidet, har din hvalp brug for tilstrækkelig hvile for at genoplade sine batterier og støtte sin vækst og udvikling. Derfor er det også vigtigt, at hvalpen har et behageligt sted at ligge og hvile sig.

En behagelig hundeseng giver din hvalp en dedikeret plads til at slappe af og sove. Vælg en seng, der passer til din hunds størrelse og sørg for, at den er støttende for at fremme en god nattesøvn.

Her er Siccaro X Fossflakes hundesengen i en liga for sig. Med både støttende puder omkring, som hundens hoved kan hvile på, og en støttende måtte i bunden, sikres hunden en dyb og restituerende søvn.

hund hviler i siccaro x fossflakes hundeseng

FlexDog måtten kan også købes for sig selv og bruges i både hjem og bil, da den er nem at transportere og rengøre. På den måde har din hund altid et rart sted at ligge uanset, hvor I måtte tage hen.

Husk at placere hvalpens soveområde et roligt og fredeligt sted i hjemmet for at minimere forstyrrelser og sikre en uafbrudt søvn. Med den rette opmærksomhed på din hvalps søvnbehov kan du bidrage til at sikre, at den vågner op frisk og udhvilet, klar til endnu en dag med leg og eventyr.

Shop now