6 råd til små kuldskære hunde

Har du en lille og kuldskær hund hjemme hos dig? En som måske ikke helt bryder sig om at gå med på ture i regn, blæst og slud? Så har vi i dette blogindlæg samlet 6 råd til dig, som både kan hjælpe med at holde hunden varm og komfortabel i kulden.

1. Hjælp hunden med at holde varmen med et dækken

Ikke alle hundeejere bryder sig om at give hunden tøj på, men et praktisk dækken til at holde varmen på gåturen kan være en god ide til kuldskære hunde. Kig efter dækkener lavet til formålet såsom Recovery fleece dækkenet.

Shih Tzu hund holder varmen i sit Recovery fleece dækken fra Siccaro

Recovery er lavet af bambusviskose og har bambuskulfibre i sig, som gør, at dækkenet tilbagekaster hundens egen kropsvarme. Det gør dækkenet temperaturregulerende og dermed heller ikke for varmt for hunden.

2. Undgå at blive gennemblødt af kold regn

Hunden skal ud uanset vejret, og det regner efterhånden kun mere og mere som årene går. Men der er faktisk flere muligheder for at hjælpe din hund, hvis den er kuldskær.

En mulighed for at hjælpe kuldskære hunde i regnvejr er at give hunden en regnjakke på. Vores Rainforce regnjakke til hunden er et godt bud, som både tilbagekaster hundens kropsvarme på indersiden og er vandtæt på ydersiden. Det er et blødt og behageligt dækken for hunden, samtidig med at den holder sig tør på det meste af kroppen.

bichon havanese hund holdes tør og varm i Rainforce regnjakken fra Siccaro

En anden mulighed er at lade hunden blive våd under gåturen og så tørre den effektivt og hurtigt med et tørredækken bagefter. Her er især Smart tørredragten og Supreme 2.0 populære til de små hunderacer som bomuldshunde, bichon havanese, malteser, shih tzu og cavalier. På kun 15 minutter suger tørredækkenet 90% af vandet ud af hundens pels og efterlader den dejlig tør og varm.

To små hunde sidder i deres tørredragter fra Siccaro

Nogle hundeejere foretrækker også at bruge tørredækkenet som varmedækken indendøre eller bag i bilen, hvis det er ekstra koldt eksempelvis til vinter. Ved at holde hunden tør og varm, mindsker du samtidig risikoen for skader eller sygdomme som eksempelvis gigt.

3. Beskyt de små poter i sneen

Sne, is og salt på fortovene kan være skadelige for hundens poter. Du bør derfor overveje at bruge enten potesokker eller balsam på hundens poter om vinteren for at beskytte dem mod eventuelle skader og irritation.

4. Hold turene korte men hyppige

Hvis temperaturen sænker sig rigtig meget kan det være bedst at begrænse længden af dine gåture med hunden. Ved at gå kortere ture i løbet af dagen undgår du, at din hund når at blive for kold. Men husk at gå lidt hyppigere i det tilfælde, så din hund stadig får god motion og kommer af med alt det, den skal.

5. Skab et varmt hvilested

To små hunde hviler på den komfortable FlexDog tørremåtte fra Siccaro

Når hunden kommer ind fra kulden, kan det være rart med et varmt og behageligt sted at ligge. Det kan eksempelvis være en blød og støttende hundemåtte som FlexDog måtten eller en dejlig hundeseng. Du kan også putte med hunden i sofaen, hvis du er til den slags hygge! Her kan et tørredækken igen være en god hjælp, hvis hunden er kommet våd ind, men stadig gerne vil op til dig.

6. Regelmæssig pelspleje kan også hjælpe

Et tip man ikke sådan lige tænker over er pelspleje. En velplejet pels kan være med til at hjælpe med at isolere hundens krop mod kulde. Det er derfor en god ide at børste hundens pels regelmæssigt (hyppighed alt efter pelstype) for at fjerne løse hår og forbedre blodcirkulationen.
At passe på de små kuldskære hunde i kulden kræver altså lidt opmærksomhed og omsorg. Vi håber, du kunne bruge et eller flere af vores råd til at holde din hund varm og sund – også i kulden.

Shop now