Sådan optimerer du vask og pelspleje med en tørredragt

Synes du heller ikke, det er nemt at få hunden i bad? Det er ikke alle hunde, der er lige begejstrede for bruseren. Men du kan gøre en del for både at gøre hunden mere tryg og gøre badetiden effektiv for jer begge. Med de her 6 tips fra Zenia, Cosmo og Disco fra @cutecosmo_thecavalier, så bliver badetiden langt mere håndterlig og smertefri.

Tip 1: Gør badetiden mere sjov og behagelig for alle parter

Hvis du introducerer en hvalp til bad og pelspleje, eller hvis din hund tidligere har udvist ubehag og nervøsitet ved at skulle i badekaret eller under bruseren, så er det bedste tip altid at have masser af godbidder ved hånden. På den måde kan hunden forbinde badeværelset, badekaret og bruseren med noget positivt, og du har en belønning klar, når den gør det godt.

Tip 2: Børst hunden før badet – ved nogle typer pels

Ved nogle typer pels er det en fordel at børste, før du starter med at vaske. Når du børster pelsen, fjerner du de løse hår og får bugt med filtrede knuder, som sæben efterfølgende ellers kan sætte sig fast i. Det er også behageligt for de fleste hunde at blive børstet og kan virke beroligende på nogle.

Tip 3: Hav dit tørregrej klart, før du starter med at vaske

Du har ikke lyst til at gå rundt og lede efter hundens tørredragt og tørremåtte efter den er blevet plaskvåd. Så ender du bare med en dryppende våd hund, der er klar til at ryste al vandet op på væggene. Med SupremePro tørredragten liggende klar ved din side, kan du nemt og hurtigt få hunden sikkert pakket ind. Og med FlexDog måtten på gulvet undgår du også en masse våd gulvrengøring efter badet. Både SupremePro og FlexDog suger 7 gange deres egen vægt i vand, reducerer lugten af våd hund og sørger for minimal griseri – og nå ja, du får en tør hund på kun 15 minutter!

Tip 4: Pas på hundens øjne og ører

Du ved det godt allerede. Hundens øjne og ører er sensitive, og derfor skal vi passe ekstra godt på, når hunden skal vaskes omkring hovedet. Hvis hunden først får en dårlig oplevelse med vand i ørerne eller sæbe i øjnene, så bliver det endnu sværere næste gang, den skal i bad. Derfor kan det være en fordel at vaske hundens krop først, og derefter fokusere på hovedet med en fugtig klud.

Tip 5: Skyl pelsen godt igennem

Ingen har lyst til at have gamle tørre sæberester siddende i pelsen. Det irriterer huden og kan få hunden til at klø sig. Sørg derfor for at skylle godt igennem, og brug naturligvis en shampoo egnet til din hund.

Tip 6: Brug en tørredragt for at undgå vand på væggene

Hvis din hund gerne vil ryste sig efter badet, men du gerne vil undgå mere rengøring, så er en tørredragt perfekt. Hunden kan stadig ryste sig med dragten på, men vandet bliver absorberet af materialet i stedet for at male striber ned ad dine vægge. Du kan også tage tørredragten af din hund, før hundens pels er fuldstændig tør, hvis du gerne vil børste og pleje pelsen til perfektion.

Vil du se mere af Cosmo og Disco, så følg de to bedårende hunde på Instagram her: @cutecosmo_thecavalier

Få en GRATIS B&B Shampoo ved køb af SupremePro, Spirit eller Flexdog måtten

Gælder til og med 30/4 2021 – eller så længe lager haves. Husk, selv at lægge shampooen i kurven!

Køb nu