Med hunden på arbejde: I blomsterværkstedet

De to danske firmaer Siccaro og Fossflakes har forenet deres kræfter for at skabe den ultimative hundeseng. I den forbindelse har vi været på besøg hos forskellige arbejdspladser, hvor hunde er velkomne for at undersøge, hvad det giver af goder og problematikker, når vores firbenede venner er med os på arbejdspladsen.

Pia Trepile er indehaver af Frk. Trepile Blomster ApS, som er et blomsterværksted, der laver og leverer blomstrende løsninger til erhvervskunder i København.

Pia går stort set aldrig på arbejde uden sin hund Cisco, en Irsk Setter på to og et halvt år. Han er en stor hund på 42 kg, så han fylder lidt, men det får han lov til. Cisco er både med i bilen, når Pia kører rundt og leverer buketter og dekorationer, og han er også med på værkstedet, hvor han er en kæmpe hyggetrold. Alle elsker at komme ind og hilse på og give et stort kram. Han fungerer også ganske fint som vagthund, der giver lyd, hvis nogen, han ikke kender, tropper op.

Der hvor det hele startede

Pia og hendes hund Cisco

For Pia har det altid været en drøm at kunne have hund med på arbejdet. Heldigvis virker det super godt i firmaets store lokaler. Men det startede faktisk slet ikke med Cisco, men en anden medarbejders hund.

“For nogle år siden havde jeg en medarbejder, der havde hund med på arbejdet på værkstedet. Det var en brun labrador, og han var med, fra han var helt lille hvalp, og til hun stoppede hos mig, da han var 1,5 år. Derfor vidste vi også, da vi fik Cisco, at det ikke ville være noget problem, at have plads til en hund.” – Pia Trepile

Hverdagen med hund på arbejde

Cicso har sin faste plads i kurven under Pias skrivebord og ligger for det meste bare og hygger. Der har han også sit tæppe og et håndklæde, som bliver brugt, hvis han er blevet for våd, når han har været ude og gå tur. Men nogle gange kan arbejdsdagen godt blive lidt lang for Cisco, og så finder han på lidt af hvert for at underholde sig selv.

Irsk setter hund Cisco ligger i sin Siccaro x Fossflakes hundeseng under ejer Pias skrivebord

“Når det bliver for kedeligt, løber han lidt rundt og ligger gerne midt på gulvet, så han kan holde øje med det hele. Han stjæler også nogle gange noget af vores papir eller stilke fra blomsterne, hvis vi ikke holde øje med ham. Så har han en fest med at splitte det ad, indtil vi opdager det.” – Pia Trepile

Men generelt er Cisco en meget velopdragen hund, der ikke laver så meget ballade. Dog er der selvfølgelig regler for, hvor han må være, og man sørger for ikke at have for mange ting stående på gulvet, når han er der. Det kan nemlig nemt blive skøjtende vådt, hvis Cisco lige får væltet en blomstervase eller tre.

En trofast del af teamet

Cisco og Pia på vej ud af døren

Både Pia, hendes kollega og deres chauffører betragter alle Cisco som en uundværlig del af teamet. Når man bliver vant til hunde på kontoret, er det pludseligt meget tomt uden, og ingen af dem fortryder beslutningen. Hunde er med til at give så meget kærlighed, og studier viser, at de er gode for menneskers mentale velfærd og nedbringer eksempelvis stress.

”Det er dejligt lige at kunne nusse lidt på ham, mens man måske taler i telefon eller bare har behov for et lille hvil. Det er også rart at kunne tage ham i snoren og gå en tur og derved også få en tiltrængt pause. Det gør vi ofte sammen, både min kollega, jeg og Cisco.” – Pia Trepile

Problematikker med hunden på kontoret

Selvom Cisco har det dejligt som “kontorhund”, så er der også risiko for, at besøgende ikke bryder sig om hunde eller måske har allergi. Det tackler Pia og teamet dog, som det kommer.

“Vi har sat et skilt på vores dør, at vi har en meget sød stor hund, og at han ikke gør noget. Han er også super sød til at blive liggende i kurven, når han får besked på det.” – Pia Trepile

I forhold til allergi har Pia kun haft positive oplevelser med de få, der har været i årenes løb.

“Når vi har haft nogle i praktik eller freelance, der ikke har kunnet tåle hunde, har de evt. taget en pille for allergi, og så er det gået fint.” – Pia Trepile

Men skulle hun en dag være på jagt efter en ny fast medarbejder, bliver en af kravene, at de skal kunne tåle hunde. For Cisco er en del af teamet, en del af hverdagen og han går ingen steder.

Udvalgt produkt

Siccaro Siccaro X FossFlakes Hundeseng Dog bed

Siccaro

Siccaro X FossFlakes Hundeseng

2.499 kr
Farve: Blue Granite