Hvorfor bruge en tørredragt?

Hvorfor bruge en tørredragt?

Hvis du aldrig har brugt andet end gamle håndklæder til at tørre din hund når den er våd, kan det godt være at du spørger dig selv, om hvorfor i alverden du så skal til at bruge en “hunde-dyr” tørredragt?

Svaret er meget enkelt, fordi det er besparende på mange fronter, tid, økonomi og færre rygskader på hunden såvel som på ejeren.

Afhængig af hvor meget pels ens hund har, så variere det også i tid, hvor lang tid man skal gnubbe sin hund tør. Og hvis hunden samtidig med ikke er så høj, så kan det være en ret så  ryg-belastendende position at stå i, foroverbøjet og gnubbe hunden i mere en 10 min. Faktisk kan det være en hel smertefuld affære.

For hunde som sidder våde i en kold bil, efter jagt eller genoptræning i waterwalker eller svømmebassin, er det ikke godt for ryggen at blive så kold. Især det første hop ud af bilen, slider på ryggen, har politiets førende dyrlæge Bille Ruwald udtalt og anbefaler derfor vores tørredragter til alle politihundende.

Men det er også besværligt og dyrt, at skulle vaske 2 store håndklæder - tørretumble dem, og folde dem sammen og lægge dem på plads, hver eneste gang din hund har været ude at tisse i regnvejr eller vasket i badekarret.

Hvis man bruger vores tørredragt til hunde, så sættes de på hunden og det er det!!

Og efter brug hænges dragten op til tørring,- helt uden lugt (så det kan gøre indenfor) og er parat til brug igen. OG hvis behovet for at tørre hunden sker flere gange på en dag, f.eks, hvis man er i sommerhus og bader i vandet flere gange, men stadigvæk ikke ønsker en våd hund ind i huset, så kan dragten minsandten bruges flere gange, idet dragten kan opsuge 7 gange sin egen vægt og da en normal labrador har ca. 0.6 liter vand i pelsen, når den har rystet sig en gang, så kan en dragt bruges op til 3 gange og stadigvæk suge pelsen tør.

(Dette går desværre ikke med de meget langhåret hunde såsom Newfoundlændere)